5/06/2012

Uusi ihana koti ja mangojuustokakkua

Muutettiin helmikuun alussa ensimmäiseen omaan kotiin, jonka kaverit ostivat, remppasivat lattiasta kattoon ja myivät sitten meille. Kävi uskomaton tuuri, koska heillä oli aikalailla samanllainen maku kuin meillä ja lisäksi tiedän että olisin tullut rempan keskellä elämisestä hulluksi, vaikka tykkäänkin remontoida. Olen uutta keittiötäni hehkuttanut jo useammassakin käänteessä, joten nyt kun se alkaa pikkuhiljaa olla sellainen kuin haluan niin tässä muutama kuva keittiöstä ja muualtakin











Askettista ja tyhjänpuoleistahan täällä vielä on, mutta muuttaessa myytiin lähestulkoon kaikki vanhat molempien kodeista yhdistellyt kamppeet ja nyt olisi pikkuhiljaa tarkoitus ostaa sellaisia huonekaluja, jotka ovat sitten täällä vielä kymmenen vuoden kuluttuakin. Sohva on tähän mennessä isoin ostos ja saapui vihdoinkin  tuossa kuukausi sitten. Ihana laiskanlinna Muutolta. Seuraavaksi ollaan suunniteltu törsäävämme Muuton tammenväriseen lipastoon, joka tulee keittiöön tyhjälle seinustalle. Kunhan budjetti antaa periksi, koska hintaa tuolla on niin paljon, että sitä pitää sitten jaksaa katella koko loppuelämä...


Lähde: Finnish Design Shop

Ettei nyt ihan mene pelkäksi sisustamisesta lörpöttelyksi, niin tässä myös resepti harvinaisen herkulliseen juustokakkuun, jonka leivoin äidin synttäreille. En yleensä välitä pahemmin näistä hyyytelöjuustokakuista etenkään jos pohja on digestive-kekseistä, mutta tämä maistui.



Mangojuustokakku

  • 200 g digestive-keksejä

  • 80 g voita



  • 5 liivatelehteä

  • 3 rkl vettä

  • 200 g vaniljatuorejuustoa

  • 2 dl rahkaa

  • 1 dl sokeria

  • 3 rkl appelsiinimehua

  • 2 dl kuohukermaa



  • 3 prk mangososetta (pilttiä)

  • 4 liivatelehteä

  • 3 rkl vettä


Murenna digestivekeksit, lisää pehmeä voi ja nypi sormissa tasaiseksi. Painele massa tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen likoamaan.  Sekoita tuorejuusto, rahka, mehu ja sokeri keskenään. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juustoseokseen. Vatkaa vielä kerma vaahdoksi ja lisää nostellen seokseen. Kaada seos irtopohjavuokaan pohjan päälle ja laita kelmulla peitettynä jääkaappiin hyytymään useammaksi tunniksi. Kun kakku on hyytynyt tee mangokuorrute liuottamalla liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää mangososeen sekaan jälleen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrute kakun päälle ja laita vielä hyytymään vähintään tunniksi.

Itse ostin vain kaksi purkkia pilttiä ja siksi kuorrutteeni on epätasainen kuvassa, joten reilusti vaan!

3 kommenttia:

  1. Näyttääpä kakku hyvältä, pitäisi itsekin pyöräyttää tuollainen.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana keittiö!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Anne ja sienitukka!
    Tuo kakku on kyllä superhelppo. Epäilen että se maistui omaan suuhun paremmalta kuin tähän mennessä samantyyppiset, koska käytin myös rahkaa, enkä pelkkää tuorejuustoa.

    VastaaPoista