Rainbow-pyttipannun lisäksi on kuitenkin syöty ihan oikeaakin nopeaa ruokaa, joka ei yhtään väärin ole:

Bataattikeitto
2-3 annosta
- 800 g bataatteja (jos et pidä kovin makeasta ruoasta, korvaa puolet tavallisilla perunoilla)
- 1 iso sipuli
- 1 kasvisliemikuutio (Maggi Fond Cups)
- pari tippaa tabascoa
- 1-2 dl ruokakermaa
- mustapippuria
- suolaa
- pieni kourallinentuoretta basilikaa
Kuori bataatit (ja perunat) sekä sipuli ja kuutioi kattilaan. Kuullota kevyesti ja lisää sitten kasvisliemikuutio sekä vettä niin että bataatit juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua 15 minuuttia. Lisää mausteet, puolet basilikasta sekä ruokakerma ja soseuta samettisen tasaiseksi. Lisää kermaa ja suolaa tarvittaessa. Koristele basilikasilpulla.

Sipulikeitto melkein ranskalaisittain
2-3 annosta
- 800 g sipulia
- 4 dl vettä
- 1 tl voita (vähintään!)
- kasvisliemikuutio (Maggi Fond Cups)
- ½ tl timjamia
- laakerinlehti
- mustapippuria
- suolaa
- 1 tumma sämpylä (tai joku muu herkkuleipä)
- 2 dl pehmeästi sulavaa juustoraastetta (esim. gouda, edam tai emmental)
Kuori ja kuutioi sipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi. Kuullota voissa ja lisää sitten vesi ja mausteet. Anna porista hiljalleen puolisen tuntia. Jaa kulhoihin ja ripottele päälle leipäkuutiot ja juustoraaste. Nauti ennen kuin juustoraaste ehtii kunnolla sulaa.
Sipulikeitto on yksi halvimmista ja herkuimmista ruoista minkä tiedän! Pitäisi muistaa tehdä useamminkin ja etsiskellä erilaisia variaatioita. Saapi ehdottaa, jos hyvä resepti tallessa!

Cobb-salaatti
2 reilua annosta
- ½ kerää jääsalaattia
- ½ kerä romainesalaattia
- 2 isoa tomaattia
- ½ sipuli
- 8 siivua pekonia (Englanninpekonia Stockan leikkeletiskistä)
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- sinihomejuustoa (ja/tai parmesanlastuja, jos homejuusto ei maistu)
- loraus vinegretteä kastikkeeksi
Laita vesi kiehumaan kananmunia varten ja keitä koviksi. Paistele pekonit ja laita kuivumaan enimmästä rasvasta talouspaperin päälle. Revi salaatti, kuutioi tomaatti ja leikkaa sipuli ohuen ohuiksi siivuiksi. Asettele nätisti lautaselle ja lorauta vinegretteä päälle.
Olen aina tykännyt kananmunasalaateista ihan uskomattoman paljon ja tämä pääsee listan jatkoksi. Otan myös tavoitteeksi lisätä ruokaisia salaatteja tulevien viikkojen menuun, koska ne on ehkä parasta ruokaa kesän lämmössä. Ja lisäksi terveellisiä ja hyviä. Aainakin kun ei pekonia ihan joka salaattiin lisäile...
Äänestä vissiin kuuluu pieni ruoka- ja liikkumattomuusmorkkis, mutta eiköhän se tästä taas!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti