
Lämmin muurikkasalaatti
4 annosta
Resepti Apetitin nettisivuilla
Jälkkäriksi tein vihdoinkkin tämän pitkään tarkoituksena olleen Banoffee-tortun. Leivontatrendejä kun katsotaan, niin olen auttamattomasti myöhässä, mutta tämä jää kyllä ikivihreäksi meidän reseptiarkistoon. Supermakeaa ja toffeista eli minun mieleeni.

Banoffee-torttu
8 hengelle
Resepti pihistetty Hellapoliisilta
Olen sen verran aloitteleva leipuri, että leivontareseptejä (muffinsseja lukuunottamatta) on seurattava pilkulleen, joten tämä resepti lainattu Hellapoliisilta. Hyvää oli, mutta on pitänyt Katilta kysäistä, että miten ihmeessä hän sai tuon kondensoidun maidon eli toffeen levitettyä nätisti murukeksipohjan päälle! Paksua sitkeähköä toffeemassaa ja murupohja eli ei kovin helppo yhdistelmä. Mutta toisaalta tässä tortussa ei ole pääasia se röykkiömäinen ulkonäkö vaan se ihana maku!
Lisäksi olin viikonloppuna ahkera ja kunnollinen kuten lupasin ja tosiaan tein lihaperunasoselaatikkoa pitkästä aikaa. Siitä ei ole valokuvaa, koska kaikki tietävät miten esteettiseltä arki-iltana töiden jälkeen nälkäisenä lautaselle lätkäisty lihaperunasoselaatikko näyttää, mutta tässä herkullinen simppeli resepti.
Lihaperunasoselaatikko
6-8 annosta
- 2 kg jauhoisia perunoita (punainen pussi)
- liha-/kasvisliemikuutio (Maggi Fond Cups)
- 600-700 g jauhelihaa (käytin hirveä, mutta nauta tai nautasika passaa hyvin)
- 2 sipulia
- 3 dl maitoa
- 3 rkl voita (vähintään)
- mustapippuria
- valkopippuria
- suolaa
- 2 dl juustoraastetta
Kuori ja kuutioi perunat ja keitä liha-tai kasvisliemikuutiolla terästetyssä vedessä 15 minuuttia. Tällä välin silppua sipuli, kuullota öljyssä pannulla ja lisää jauheliha paistumaan. Lisää kypsän jauhelihan sekaan suola ja mustapippuri. Kun perunat ovat kypsiä, lisää voi sekä maito ja survo muusiksi joko muusinuijalla tai vatkaimella. Mausta muusi suolalla ja valkopippurilla. Levitä puolet perunamuusista uunivuoan pohjalle, ripottele päälle jauheliha ja peitä lopulla muusilla. Kuorruta juustoraasteella. Paista 175 asteessa 35 minuuttia.
Nämä perinteiset laatikkoruoat ovat superhalpoja ja helppoja ja silti niitä nykyään tulee tehtyä aivan liian harvoin! Nyt pitää taas petrata, kun on hyvään alkuun päästy. Ajatuskin kunnon kinkkukiusauksesta saa veden herahtamaan kielelle...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti