3/10/2014

Gastro 26

Käytiin toissaviikonloppuna kavereiden kanssa testaamassa Oulun uusi bistroravintola Gastro 26Ravintola kertoo nettisivuillaan olevan bistrotyylinen ruokaravintola, jossa lähiruokaan, luomuun ja itse tekemiseen panostetaan. Ravintoloitsijoilla on historiaa sekä ravintola Hugossa että Hellassa. Tämän perusteella odotuket olivat korkealla ja pakko sanoa että silti ne ylittyivät! 

Heti sisään astuessamme meitä tervehdittiin salin toiselta puolelta iloisesti ja saimme ison pöydän nurkkauksesta. Itse istun mielelläni keskellä ravintolaa, jotta näen ja kuulen mitä ypärillä tapahtuu, mutta seurueemme oli tyytyväinen ja toisaalta meillä oli niin hauskaa, että nurkkapöytä oli varmasti muita ruokailijoita ajatellen ihan hyvä vaihtoehto. Illan aikana meitä ehti palvella kaksi tarjoilijaa, joista jälkimmäinen oli näin jälkikäteen tutkitun Forum24:n lehtijutun perusteella itse ravintolapäällikkö. Ensimmäiselle pisteet siitä, että kävi hyvästelemässä meidät kotiin lähtiessään. En tykkää yhtään Amarillo-meiningistä eli että minua palvelee se joka sattuu ohi kulkemaan, jolloin tarjoilija ei tiedä odotanko listaa vai laskua. 

Ravintolan sisustus on tummanpuhuvan puun ja valkoisen yhdistelmä, joka on aika yllästyksetön mutta toimiva. Toivottavasti ajan kuluessa se saa sopivasti patinaa ja täydennystä, jolloin tila ei tunnu enää niin hallimaiselta. Ravintolassa on kuitenkin  satakunta asiakaspaikkaa, joten tilaa riittää.

Ruoka oli Oulun mittapuulla aivan loistavaa! En epäile ollenkaan, etteikö ruokaa tehtäisi juuri sillä intohimolla, josta saa käsityksen nettisivuilta. Alkupaloiksi suurin osa seureestamme otti Gastron lohileivät ja yksi Tatticappucchinon. 

































Lohileivässä oli juurileipää, merilohta, uppomunaa, pinaattimuhennosta, belugalinssejä ja marinoitua tomaattia, Melko yksinkertaiset ainekset, mutta yhdessä täydellisen simppeli annosa. Uppomuna oli uskomatonta herkkua. 

Tatticappucchinosta minulla ei valitettavasti ole kuvaa, mutta kaverini tilasi sitä jo toista kertaa, joten sai paljon kehuja sekin. 


































Pääruoaksi söin Paahdettua ankkaa kera vuohenjuustorisotton, mustaherukka-balsamicokastikkeen, punajuurien, marinoidun tomaatin sekä pinaatin. Ankka oli ihan aavistuksen kuivahkoa, mutta koska annoksen muut elementit olivat niin kohdallaan, niin se ei minua juurikaan häirinnyt. Miksei punajuurta käytetä enemmän ravintola-annoksissa! Uskomaton väri ja maku. 
























Paistettua kuhaa sekä perunaduchee, tattikastiketta, pinaattipureetä ja hunajaglaseerattua porkkanaa.
























Ylikypsää kartinsan niskaa sekä perunaduchee, olutkastiketta, palsternakkavoita, hunajaglaseerattua porkkanaa ja punajuurta.
























Gastroburger: marinoitua punasipulia, maustekurkkua, tomaattia, salaattia cheddarjuustoa ja tikkuperunaa.























Päärynäpiiras, Crème Pâtissière ja sitruunasorbettia.

Jaksan tosi harvoin syödä jälkkäriä ravintolassa, mutta Gastrossa annokset olivat sen verran kohtuullisen kokoisia ja päärynäpiiras ja espresso sen verran herkun kuuloinen yhdistelmä, että niitä oli maistettava.































Lakritsa crème brùlèe

En yleensä pidä lakritsasta jälkkäreihin tai suklaaseen sotkettuna, mutta tässä se toimi. Kannattaa siis kokeilla, vaikka epäilyksiä olisikin.









































Sitruunasorbettia

Listassa annokset on nimetty jotenkin tylsästi ja niistä ei aluksi mikää herättänyt suurta intohimoa. Onneksi annos nimen takana oli kuitenkin erinomainen. Alkupalojen hinnat vaihtelevat 7,60-8,60 euron välillä, pääruoat 15-27,60 euron ja jälkkärit 3,40-7,50 euron väillä, joten hintataso on oikein kohtuullinen etenkin ruoan erinomaiseen laatuun verrattuna. Viinilistalta löytyy myös useampi alle 40 euron pullo, mikä on aina hieno juttu ruokaravintolassa. Ruokalista esillä myös nettisivuilla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti