2/26/2014

Uutta maisteltavaa Oulussa

Oulussa on vuodenvaihteen tienoilla avannut ovensa useampikin uusi ravintola ja kuppila. Vaihtelu on erittäin tervetullutta ja odotettua ja nämä uudet paikat eli Cafe Rooster, Gastro 26 ja Cocktail Company vaikuttavat erittäin hyviltä. Gastro 26:een ei olla vielä päästy syömään asti, koska viime viikolla kun oli tarkoitus puolison synttäreitä juhlistaa rennolla illallisella, oli Gastrossa koulutuspäivä ja ovet kiinni.


Cafe Roosterissa piipahdettiin ensimmäisen kerran pari viikkoa sitten lauantaina iltamyöhällä punomassa suunnitelmaa illan loppusijoituspaikasta. Tänään käytiin venähtäneen työpäivän päätteeksi syömässä lohiburgerit ja fish and chipsit. Ihanaa, että Oulussa on vihdoinkin rento mutta laadukas kahvila-bistro aikuisille ihmisille, jotka miettivät mitä suuhunsa haluavat laittaa ja minkälaisessa miljöössä sen mielellään tekevät. Kahvi tulee helsinkiläiseltä Kaffa Roasterylta ja liha Viskaalin tilalta Muhokselta ja Facebook-sivuillaankin ilmoittavat panostavansa laatuun, luomuun, erikoiskahveihin ja oluisiin. Tällä hetkellä lounasajan ulkopuolella on saatavilla erilaisia "parempia" burgereita sekä kahvilaevästä. Odotan innolla ruokalistan mahdollista laajentumista, koska näin ensimmäisten vierailujen perusteella ruoka ja ideologia vaikuttavat erinomaisilta.













































































Lohiburgeri
































Fish and Chips


Oulun baaritarjonta on vaikuttanut jo pitkään paikalleen jämähtäneeltä. Joitakin uusia kuppiloita ja baareja on auennut viimevuosina, mutta jotenkin ne ovat elähtäneet aika nopeasti. Toivottavasti näin ei käy uudelle Cocktail Companylle, jonka startti ainakin vaikuttaa ihan lupaavalta. Sijainti on kivasti keskustan pahimmasta hulinasta erillään, sisustus ja yleisilme on tuore ja etenkin tykkään tiskillä notkuvista hedelmistä, joita drinkeissäkin näyttivät paljon hyödyntävän. Baari saa pisteeni myös asiakkaiden ohjaamisesta pöytiin ison maailman tyyliin ja toivottavasti tästä tavasta pidetään kiinni myös jatkossa.

Gastro 26 kertoo nettisivuillaan olevan bistrotyylinen ruokaravintola, jossa lähiruokaan, luomuun ja itse tekemiseen panostetaan. Ravintoloitsijoilla historiaa sekä ravintola Hugossa että Hellassa, joten lähtökohdat ovat ainakin hyvät. Kirjoittelen tästä lisää, kun koemaistaminen on suoritettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti