6/11/2013

Pasta!

Sillon kun laiskottaa ja tekee mieli herkkua lohturuokaa pitäisi aina tehdä hyvää ja helppoa pastaa. Eikä ostaa mitään kökköä pitsaa tai muuta valmista, mihin tänään rankan työpäivän päätteeksi sorruin. Koin joku aika sitten heräämisen pastakokkailussa, kun tajusin että loistavan pastan saa aikaan ilman varsinaista kastiketta. Öljy, sitruunamehu ja parmesan tai pecorinojuusto riittää "kastikkeeksi" ja sitten mauksi pekonia, kinkkua, pestoa, tomaattia - mitä millonkin. Tokihan loraus ruokakermaa ei ikinä pahitteeksi ole pastakastikkeessa.


Pekonipasta
2-3 annosta
  • paketti tuorepastaa tai 3 annosta normi nauhapastaa
  • (2 dl ruokakermaa) 
  • 1 sipuli
  • 2 tl sitruunamehua 
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl parmesan- tai pecorinojuustoraastetta
  • mustapippuria
  • suolaa
Laita pastavesi kiehumaan ja keitä ohjeiden mukaan. Halutessasi voit lorauttaa kypsyneeseen pastaan ruokakermaa saadaksesi täyteläisemmän tuloksen. Silppua sipuli ja kuullota pannulla. Lisää sekaan kuutioitu pekoni ja paista sopivan rapsakaksi. Sekoita mukaan loput ainekset ja tarjoile heti.


Tämän pastasoossin kanssa tulleen valaistumisen johdosta aloin kehittämään myös jauhelihakastiketta samalla periaattteessa ja se osoittautui olemaan paras jauhelihakastike mitä olen ikinä syönyt!

 Maailman paras jauhelihakastike
2-3 annosta
  • 400 g naudan jauhelihaa
  •  2 sipulia
  • 1 löllö lihaliemikuutio (Maggi FondCups)
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 100g säilykeherkkusieniä
  • ½-1 dl parmesan- tai pecorinoraastetta
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • mustapippuria
  • suolaa
Silppua sipuli hienoksi ja kuullota pannulla voinokareen kanssa. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää pannulle lihaliemikuution kanssa. Sekoittele ja anna hautua vartin verran. Silppua herkkusienet ja lisää sekaan mausteiden kanssa basilikaa lukuunottamatta. Anna vielä hautua muutaman minuutin. Juuri ennen tarjoilua sekoita kastikkeeseen revitty basilika sekä noin puolet juustoraasteesta. Tarjoile heti hyvän pastan kanssa ja ripottele annosten päälle vielä lisää juustoa. 
 

Jos muuten on alkanut lihaliemet kyllästyttää, niin Maggilta on jo hyvän aikaa löytynyt valikoimasta Fond Cups -maut Yrttikimppu ja Tomaatti + yrtit. Mukava Maggin täti niitä aina välillä minulle lähettää ja äkkiä tekevät katoamistempun kaapista!

Lähde: www.mtv3.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti