5/13/2013

Kevät Pariisissa

Käytiin helmikuussa Pariisissa miehen ja kaveripariskunnan kanssa ja oli aivan uskomaton reissu. Loistavaa ruokaa, kaupungin tutkiskelua ilman kiirettä ja vähän shoppailuakin. Helmikuussa Pariisissa oli suunnilleen samanlainen keli kuin juuri tällä hetkellä täällä Suomessa, kun kevät on vähän myöhässä: aurinko paistoi ja takki auki tarkeni kulkea.

Valmistauduin reissuun tutkimalla muutamia ruokablogeja, kaivamalla Anthony Bourdainin suositukset esiin ja merkkailemalla sitten kartan täyteen ravintoloita punaisilla pilkuilla. Koska en aiemmin ollut Pariisissa käynyt ei ollut mitään must-paikkaa mihin olisi ihan pakko päästä, mutta tarkoitus oli vähintään yksi edullisemman pään Michelin-kokin ravintola käydä testaamassa.

Rakastuttiin miehen kanssa molemmat Pariisiin. Kaupungin henki oli aivan ihana ja joka paikassa oli kauniita asioita. Ranskalaiset todellakin ymmärtävät hyvän ja simppelin ruoan päälle. Ja muutenkin kaiken hyvän, simppelin ja kauniin päälle. En voi ymmärtäää miksi pariisilaisia sanotaan töykeiksi - joka paikassa oltiin niin mukavia ja avuliaita. Ehkäpä suomalaiset eivät ole tottuneet ihmisiin, jotka tietävät mitä tekevät tai vähintäänkin näyttävät siltä, ja siitä tuo töykeä mielikuva. Kaunis kaupunki, hyvää ruokaa ja mukavia ihmisiä ympärillä - mitäpä sitä muuta tarvitseekaan!

 Ihanaa kun Helsinki-Vantaalle on tullut Starbucks. Caramel Frappuchino on herkuin










































































Meillä oli asunto vuokrattuna viikoksi 19. kaupunginosasta. Alueella oli paljon vilskettä ja näytti olevan edullisempaa aluetta, mutta ei turvattoman tuntuista kuitenkaan.









































































Tultiin perille lauantaina iltapäivällä, joten ensimmäinen varsinainen lomapäivä osui sunnuntaille, jolloin monet kaupat ovat kiinni. Lähdettiin siis Louvreen.














































































































Angelina -kahvilassa kannattaa käydä herkullisten leivosten vuoksi ja se on kuuluisa herkullisesta kaakaostaan (joka on niin paksua  herkkua, että lusikka  melkein seisoo pystyssä kupissa...). Varsinainen lippulaiva-kahvila sijaitsee Rue de Rivolilla, mutta sinne on aina kymmenien metrien jonot ulos asti. Tämä pikku Angelina Louvressa sen sijaan ei vaatinut jonottelua ollenkaan.






























































































































Tarte tatin




















































Mont Blanc on myöskin Angelinan klassikko. Tosin tässä tapauksessa en ymmärrä miksi. Muut leivokset olivat taivaallisia, mutta tämä imelää mautonta höttöä.

"This absolute must cake is a wonder combining meringue, light whipped cream and chestnut cream vermicelli for the delight of your taste buds. Up to 600 are sold every day in the historical tearoom, rue de Rivoli!" -Angelina

































Oma suosikkini! Suklaavadelmaleivos






















The Hot Chocolate l'Africain

"An Angelina classic!
The richness of the famous old-fashioned hot chocolate, together with its small pot of whipped cream, has always delighted young and old alike." -Angelina


















Place de la Concorde
























Champs Elysees



Reissun kohokohta oli Michelin-kokki Christian Constantinin  Les Cocottes, jossa käytiin puoliskon synttäreitä juhlimassa. Aivan uskomaton paikka! Pienen pieni, rento, hyvin tavallinen, mutta aito ja tunnelmallinen. Varauksia ei voi tehdä ja ravintola on auki ainoastaan perjantaisin ja lauantaisin klo 19-23. Toisin sanoen paikalla on oltava melkolailla klo 19 jos meinaa ehtiä syömään pidemmän kaavan mukaan. Me saavuttiin suunnilleen vartin yli seitsemän ja jouduttiin odottamaan 45 minuuttia. Mutta baarimikot pitivät huolen, että meillä oli mukavaa odotellessa ja tilattiin kaikille Kir (skumppaa ja mustaherukkalikööriä - the aperitiivi!).

Pääruoat olivat hintaluokaltaan 16-30 €, alkupalat 10 euron tienoilla ja jälkkärit alle kympin. Hintataso verrattuna Suomeen oli siis aivan naurettavan alhainen ollakseen kuitenkin näin loistava ravintola. Ja Pariisissako muka kallista!

 






















Ravintolassa myytiin näitä hauskoja wine coolereita vitosella ja ostettiin tietty kotiin, kuten kunnon turistit.
























Foie Gras
























Rapuravioli

























Kasviskeitto butternutkurpitsalla























Viiriästä
























Lammasta




















 

 Lohta


































Nautaa


















Herkullista juustoa ja mustaherukkahilloa





































Vohveli ja suklaakastike

























Merci on hauska ja erikoinen sisustustavaraa, keittiötarvikkeita ja vaatteita  myyvä liike, mutta sen hinnat ovat pilvissä. Vaatteet ovat vintagen ja secondhandin tyylistä ecomuotia ja kodintavarat skandinaavisia laatumerkkejä. Myymälän tunnusmerkkinä pihalla pieni punainen Fiat eli pompannappi.
























Näin kääntyi Marja ja Maija Starbucksissa























Oli muuten vähän hienomman puoleinen Starbucks



















































Pakolliset shoppailut Printempsillä ja Lafayettella






































Macaron-leivokset on kehitetty Laduree-kahvilassa, joten se on aika monen herkkusuun pyhiinvaelluspaikka. Myös minun!




























idkuva



























Tuliaiset kotiin kannattaa hakea jostain muualta kun varsinaisesta kahvilasta, koska jonot niiden yhteydessä oleviin myymälöihin on yleensä melkoiset. Printempsiltä esimerkiksi löytyy pieni myymälä, jossa ei tarvinnut kertaakaan jonottaa.



Toinen mukava ja hieman erilainen ruokakokemus oli L'Avenue, joka sijaitsee luksusshoppailukatu Avenue Montaignella ja jossa kaikki julkkikset käyvät syömässä.






























Ollakseen hieno ravintola, hinnat eivät kuitenkaan olleet paljon suomalaisia surkeita ketjuravintoloita kalliimmat.































































































































































































Steamed shrimp ravioli "ginger"
























Tom yam chili sea bass


















Macaroni pasta with morels & cream
























Avocado and grapefruit salad




























Ei voinut kun nauraa, kun sai jälkkärin eteensä! Niin hieno paikka, niin hienoa ja huolella tehtyä ruokaa ja sitten tämä! Munkin tapaineen pötkylä, jossa oli kinuskikuorrute ja jokin toffeemössö sisällä. Ei sillä, ihan hyvää se oli, mutta aika huvittava  tuollaiseen ravintolaan.






















Ei siis kannata tilata sitä herkullisen kuuloista caramel -jälkkäriä...




















































Ehdittiin istua L'Avenuella niin pitkään, että tuli pimeää ja Eiffel sytytti valonsa.































































































































































Useamman päivän pähkäilyn jälkeen korkeanpaikankammoiset pojat uskaltautu vihdoinki valloittamaan Eiffel-tornin. Tytöt lähti sushille bloggareiden kehumaan Kofukuun.





















































































Avenue Montaigne

















































Avenue Montaignen läheltä löytyi myös hyvää pubiruokaa Cafe Modesta






































































Vasta loman lopussa huomattiin, että ihan kivenheiton päässä asunnolta oli loistava ravintola/baari La Rotonde. Paikka oli upea vanha pyöreä pylväsrakennus, ruokalista näytti herkulliselta kuten myös drinkkilista ja kaiken lisäksi tämä oli yksi niistä paikoista, jonka olin merkannut karttaan punaseilla pallolla.

























































Lähdettiin sitten loman lopun kunniaksi katsastamaan vähän yöelämää ja mentiin tähän kivaan La Rotondeen.




























Listalla oli hyviä drinkkejä ja pientä herkullista sormisyötävää.













































































































Illan päätteeksi käväistiin Champs Elyseellä  tämän hetken suosituimmassa yökerhossa Le Queenissa. Oli ihan mielenkiintoinen kokemus, mutta ei kovin erikoinen yökerho kuitenkaan. Kaiken lisäksi juomat maksoivat 16-18 € ja tarjolla oli vain vodkaa limpparilla ja Red Bullilla sekä parin sadan euron skumppaa. Mutta sentäs drinkkilaseissa oli kannet ja pillit, mikä oli kyllä nerokas idea...


Tuliaisiksi tarttui muun muassa vaatteita, taidetta, keittiötarvikkeita, herkkuja ja puoliskolle synttärilahjaksi kello.






































Lafayette -tavaratalon ruokaosastolta nelisen euroa kappale ja tosi kätevät!





































Vaelleltiin Les Hallesin lähistöllä päämäärättömästi ja päädyttiin pienelle kauppakäytävälle jossa oli erilaisia käsityöläisten putiikkeja. Sieltä löytyi myös graafikko Helene Druvert, jonka töitä pitää saada lisää! Tämän teoksen lisäksi ostettiin myös lattiastta kattoon ylettyvä kalenteri, jota en ole vielä saanut seinäll (pitää nyt heti laittaa työn alle).




































Ihana kello Habitatista





































Pelottaa jo ajatus, että tämä loppuu kohta. Ladureen Marie Antoinette -teetä maailman söpöimmässä purkissa.


Onneksi ollaan jo suunniteltu seuraava reissu syksylle. Pariisi vei sydämen <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti