5/11/2013

Parsaa ja vuohenjuustosalaattia

Parsakausi on ollut parhaimmillaan jo hyvän aikaa. Eniten parsaa tulee syötyä ihan vain hyvän pastan ja Hollandaise-kastikkeen kanssa, mutta vapuksi innostuin parsapiirakkaakin leipomaan. En ole aiemmin löytänyt sitä parasta ohjetta suolaisiin piirakoihin, mutta nyt ollaan jo hyvin lähellä! Täyte on loistava ja tuunattavissa kinkkupiirakaksi tai miksi tahansa. Ja mikä täytteessä tärkeintä, siinä ei ole sitä ainaista tuorejuustoa, joka peittää muut maut alleen.




























Herkullinen parsapiirakka
  • 1 paketti valmista piirakkataikinaa (suolainen)
  • 1 iso sipuli
  •  2 dl creme fraissea
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 dl parmesan-raastetta ( tai pecorino)
Ota piirakkataikina pakasteesta pöydälle sulamaan viimeistään puoli tuntia ennen piirakan teon aloittamista. Voitele noin 28 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka tai irtopohjavuoka. Painele sulanut piirakkataikina vuoan pohjalle sekä noin 4-5cm vuoan reunoille. Pistele haarukalla reikiä taikinan pohja-osaan ja esipaista se sitten uunissa 200 asteessa 10 min. Tällä välin huuhtaise parsat, leikkaa niiden varresta kovaa osaa noin 5 cm pois ja kuori ne sitten perunankuorimaveitsellä. Silppua sipuli heinoiksi kuutioiksi ja paista voissa. Jätä sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään creme fraisse, kuohukerma, munat ja mausteet. Ripottele sipuli piirakkavuoan pohjalle ja kaada sitten kerma-munaseos päälle. Asettele parsat vuokaan siten että ne puoliksi peittyvät kerma-munaseokseen ja ripottele vielä parmesan-raaste pinnalle.  Paista 180-asteisessa uunissa n. 30 min tai kunnes täyte on hyytynyt.


Vappuna syötiin myös herran kehittelemän reseptin (tai Stockan salaattitiskistä pihistetyn, kuten itse epäilen) mukaan tehtyä vuohenjuustosalaattia. Aivan sama mistä se oli kotoisin, koska se oli ihan super hyvää!

idkuva

























Vuohenjuustosalaatti
3 annosta (tai 2 nälkäisen annosta)
  • vajaa ruukku rapeaa vihersalaattia (jääsalaatti, tammenlehtisalaatti, lollo rosso tms. )
  • ½ ruukku rucolaa
  • 3 dl viinirypäleitä
  • 3dl krutonkeja (paista itse pannulla oliiviöljyssä tai osta valmiina esim. Pirkka)
  • 1 prk säilykepäärynää omassa mehussa
  • 1 pieni tanko vuohenjuustoa (200 g)
  • balsamico-siirappia kastikkeeksi
Revi salaatti, puolita viinirypäleet, leikkaa säilykepäärynät ja vuohenjuusto ohuiksi siivuiksi ja kokoa sitten koko salaatti kulhoon tai suoraan lautaselle. Salaatinkastikkeeksi ehdottomasti balsamicosiirappi, joka täydentää vuohenjuuston makua täydellisesti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti