4/07/2013

Hulluja Päiviä odotellessa

Onpa taas aikaa hurahtanut niin että ihan harmittaa... Sata ideaa taas mielessä, mutta on se kumma kun aika ei mukamas riitä mihinkään...

Pariisissa piipahdettiin helmikuussa ja niistä herkuista ja ihanuuksista pitää kirjoittaa oikein ajan kanssa.



Mutta nyt Hullujen Päivien törsäyssuunnitelman tekemistä. Lähinnä ostokset keskittyy aina ruokaan  ja joskus jonkin verran myös koti- ja sisustusjuttuihin. Vaatteita en osta juurikaan koskaan, koska lähestulkoon kaiken saa netistä edullisemmin ja lisäksi suurin osa design-vaatteista on outletteihin vartavasten tehtyjä huonolaatuisia halpisversioita, joista ei ainakaan tee mieli maksaa.


Nämä tuotteet on vakkareita, jotka ostan joka vuosi Hulluilta:



































KESKIVIIKKKO: Tämä on kyllä niin kaukana lähiruoasta kun karttapallolla mahdollista, mutta silti niin hyvää ja edullista. Hevonen on mureampaa ja maukkaampaa kuin naudan sisäfile ja jo normihintakin on puolet naudan fileestä. Jos olet epävarma pihvinpaistaja, niin tämä on paras valinta! Niin mureaa lihaa, että sulaa suuhun vaikka mitä tekisi.


































KESKIVIIKKO: Ladureen tuoreiden macaronien jälkeen vähän kökköjä, mutta lievittänee pahinta matkakuumetta.




































KESKIVIIKKO: Bonne Maman viikuna- ja kirsikkahilloa meillä on melkein aina jääkaapissa. Sopii juustojen ja jogurtin kanssa tosi hyvin. Näillä ei ole oikea hintakaan paljon päälle kahden euron, joten nyt en ala hamstraamaan kun kaapista löytyy, mutta kannattaa maistaa jos ei ole aiemmin testannut!



































KESKIVIIKKO: Näissä on ihan oikeasti täytetäkin sisällä ja sopivan napakkaa pastaa. Oikea hinta reilut pari euroa, joten ihan hyvä alennuskin.

























PERJANTAI: Herkkua, joka on pakko jättää linjojen suojelemiseksi tällä kertaa väliin.































KESKIVIIKKO: Ihana tuoksu, (kamala kuva), luonnonmukaisia, nätti design pulloissa ja edullisia. Ei siis syytä olla ostamatta. Kylppäripesu loppuikin just sopivasti ja yleispudistus vetää viimeisiään. Toivotaan vaan, että kuvatekstistä huolimatta myös kylppärinpesuainetta olisi saatavilla.



























KESKIVIIKKO: Marseille-saippuaa näteissä pulloissa. Meillä on keittiössä ja kylppärissä käsisaippuapumput ja voisi tuon ison täyttöpullon hakea. Hassua, että marketin saippua ei ole saippuaa nähnytkään kun tähän vertaa. Pienellä pisaralla pesisi vaikka itsensä päästä varpaisiin. Arvokastahan se on, mutta tätä kuluu monta kertaa vähemmän kuin tavallista.


Ja nämä taas on tällä kertaa ruokalöydöt -listalla:


































KESKIVIIKKO: Hyvää espressoa nätissä purkissa, joka sopii keittiönpöydälle. Sääli vaan, että just menin ostamaan purkin oikeaan hintaan, joka oli 7,90 €.

























KESKIVIIKKO: Lievittää pahinta Starbuck'sin kaipuuta. Tuota Caramel Macchiatoa olen testannut, ja hyvää oli vaikkei vastatehdylle vertoja vedäkään.




KESKIVIIKKO: En ole näitä Stockan omia testannut, mutta voisi ostaa jonkun maustetun, kuten sitruunan makuisen salaatinkastikkeeksi.






















TORSTAI: Helmikanaa olen halunnut testailla jo pidempään ja tässä ei kilohintaa jää mahdottomasti. Ens viikonloppuna syödään sitten varmaan tätä!


Ja tässä kotilöydöt:
















TORSTAI: Lepakkotuolia en nyt törsää, mutta jossain vaiheessa se on pakko saada nahkapääliselllä!





























TORSTAI: Keitettiin viime keväänä niin paljon parsaa, että olen vihdoinkin saanut perusteltua tämän ostoksen itselleni!



































TORSTAI: Tosi hyvää ja halpaa ruotsalaista hiuslakkaa, etenkin tuo pinkissä pullossa oleva.Normihintakin vain 4,90 €, mutta pitää hamstrata pari pulloa kaappiin.
































LAUANTAI: Missonin pyyhkeitä on pakko saada!! Äiti osti viime kesänä minulle minikokoisen Niles-käsipyyhkeen Helsingin myymälästä 17 eurolla ja nyt tuo siitä seuraava isompi koko on vaan kympin! Näitä syöksyn siis lauantaiaamuna hamstraamaan.



SUNNUNTAI: En ole vielä ihan varma ostanko tämän nyt Hulluiltta vai joskus myöhemmin, koska tässä ei juurikaan alennusta ole. Ollut kuitenkin ostoslistalla jo jonkin aikaa, joten saattaa sujahtaa ostoskoriin.



 Sitten varoituksen sana tästä chilipuskasta, jos on samaa lajiketta kun pari vuotta sitten. Näyttäisi ainakin kovasti siltä. En ole ikinä maistanut äkäisempää! Silppusin kahden sentin mittaisen palasen gulassiin ja sitä hädin tuskin pystyi syömään. Maistettuani kielenkärjellä tätä tuoreena join litran  maitoa eikä auttanut ollenkaan. Lisäksi pesin kädet kahdeksan kertaa saippualla ja edelleenkin kieltä koskiessa alkoi makunystyrät huutamaan hoosiannaa. Eli vain superhypertulisesta tykkääville! Luulin ennen, että laskin itseni tähän kategoriaan, mutta taissin olla väärässä...


































Lopuksi vielä ensimmäisessä kuvassa oleva omenapaistos:

Mysli-omenapaitos
6 annosta

  • 5 keskikokoista Jonagold-omenaa
  • ½ dl ruskeaa sokeria
  • 2 dl Myllärin Luomu Crunchy Mysliä (superhyvää uutta mysliä, suosittelen ihan sellaisenaankin!)
  • n. 80 g voita
  • vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä tarjoiluun
Kuutioi omenat ja paista pannulla muutama minuutti käyttäen puolet voista ja puolet sokerista.  Levitä omenat uunivuokaan, ripottele päälle loppu sokeri, mysli ja loppu voi pieninä kuutioina. Paista 20 minuuttia 200 asteessa. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kansa.

Minun mielestä tämä on vielä parempaa raparperista, mutta K-kauppa myi sitä tänään ihan riistohintaan 13,90 €/kg ja Stocka taas oli tehnyt vissiin tilaa Hulluille päiville, kun ei löytynyt. Siellä se on ollut 7,90 €/kg, mikä on vielä siedettävä kilohinta. Ja kyllä tuo omenoistakin tehtynä aika nopeasti vuoasta hävisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti