10/30/2012

Inspiroidu ihanimmista blogeista!



Indiedays INSPIRATION blogiyhteisö on nyt avattu ja onhan tuota jo odotettukin kesästä saakka! Uudenlaisen blogiyhteisön kautta pääset käsiksi valikoituihin loistaviin blogeihin ja voit keräillä inspiraatiota ruoan ja sisustamisen lisäksi myös muodin, kauneuden ja lifestylen piiristä. Ihanimmat on mukana ja minun lisäksi esillä myös kolmisensataa muuta tarkoin valkattua blogia. Itse odotan mielenkiinnolla ainakin mitä karmivaa muut ruokabloggarit ovat Halloweeniksi taikoneet. Käy kurkkaamassa ja inspiroidu!


Valkosipulikermaperunat on yksi simppeleimmistä suosikkiherkuistani. Vaikka karppaajat ovat vouhottaneet jo aikansa perunan pahuudesta, niin itse tykkään perunaruoista yli kaiken. Perunaa tulee arkena käytettyä aika harvoin, koska sen valmistus on hitaampaa kuin riisin tai pastan, mutta pannulla potut kypsyy nopeasti ja niin myös valkosipulikermaperunat. Tässäpä siis pikaversion resepti.

idkuva

Valkosipulikermaperunat pikavauhdilla
3 annosta
  • 7 keskikokoistaa perunaa
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä (riippuen kuinka vahvasta mausta pidät)
  • nokare voita
  • 2 dl ruokakermaa (kasvirasvavalmistetta ja jos oikein haluat herkutella niin kuohukermaa)
  • suolaa
  • mustapippuria
Siivuta perunat mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, jotta ne kypsyvät nopeasti. Silppua myös sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi. Kuullosta sipulit voissa paistinpannulla ja lisää sitten perunaviipaleet. Kääntele perunoita noin 10 minuutin ajan ja lisää sitten kerma ja mausteet. Anna hautua miedommalla lämmöllä vielä 10 minuuttia tai vähän reilu, riippuen kuinka ohueksi olet perunat siivutellut.


Lautasella myös naudan entrecote-pihvit, jotka on yhtä parhaista pihvilihoista hinta-laatu -suhteeltaan. Entrecote on naudassa suunnilleen samoilla kohdilla kuin possun kassler eli niskapaloja. Tästä johtuen lihassa on reilusti rasvaa mikä saattaa kaupassa kauhistuttaa. Rasva on kuitenkin sitä sorttia, joka sulaa paistaessa pannulle ja tekee pihvistä erittäin mehukkaan. Siksi se passaakin hyvin myös grillattavaksi.


Kun nyt pikaisesta ruoasta alettiin puhumaan, niin tänään kokkailin taas nuudeliwokkia, joka pelastaa pitkän työpäivän jälkeen helppoudellaan. Toimii kuten pyttipannu eli jääkaapista voi haalia mukaan kaikki sinne unohtuneet kasvikset ja samoilla maustekastikkeilla maustaa niin broilerin, nopeasti kypsyvän lihan kuin kalankin.


Nopea broileripannu
2 reilua annosta
  • 2 annosta nuudeleita (Blue Dragonilta löytyy myös hyvänmakuiset terveellisemmät täysjyvänuudelit)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 300g broilerin filettä suikaleina (mureat naudan- tai possunlihasuikaleet  tai kala passaa myös hyvin)
  • 1 prk bambunversoja säilykkeenä
  • 1 pieni paprika
  • 1 reilu tl tom yum -maustetahnaa
  • loraus soijakastiketta
  • loraus kalakastiketta
  • ½ dl vettä
  • mustapippuria
Laita nuudelivesi kiehumaan ja silppua sitten sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit nopeasti pannulla ja lisää sitten sekaan broileri tai liha. Ruskista liha ja lisää sitten pannulle bambunversot. Sekoita tom yum -tahna ½ desiin kuumaa vettä ja kaada pannulle soijan ja kalakastikkeen kanssa. Ripsauta sekaan myös mustapippuria. Kun nuudelit on keitetty, lisää ne pannulle suikaloidun paprikoiden kanssa ja sekoittele vielä hetki. Paprikan ei ole tarkoituskaan kypsyä täysin vaan purutumtuma saa säilyä.

Reseptin kasvisten tilalle sopii hyvin wokkivihannekset, vihreät pavut pakkasesta tai tuoreena, vesikastanja, porkkana, kaali jne. Ja tom youmin voi korvata kaikennäköisillä currytahnoilla ja muilla itämaisilla maustekastikkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti