
Rapumisokeitto
4 annosta
- 250 g katkarapuja
- 1 limetin mehu
- 2 porkkanaa
- 300 g vihreitä papuja (pakaste passaa hyvin)
- 1 punainen paprika
- 1 punainen tuore chili ilman siemeniä
- 8 dl vettä
- 2 pussia/ruokalusikallista misotahnaa (Aasia-kaupoista löytyy ja ylihintaisena myös ainakin Stockalta)
- 1 hengen annos riisinuudeleita
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl soijakastiketta
- suolaa
- (tabascoa, jos chilissä ei sattunut olemaan tarpeeksi potkua)
Purista limemehu rapujen sekaan ja jätä maustumaan. Leikkaa porkkanoista ohuita tikkuja ja paistele niitä kattilassa muutama minuutti papujen kanssa. Lisää sekaan viipaloitu paprika, paloiteltu chili sekä vesi,mausteet ja riisinuudelit. Anna kiehua kunnes nuudelit ovat kypsiä ja lisää sitten ravut hetkeksi lämpiämään. Ne sitkistyvät herkästi, joten ole nopea. Tarkista vielä suola ja sopiva tulisuus.
Onneksi kaveri otti töissä puheeksi rapujuhlat, koska jostain syystä ne on joka vuosi unohtunut järjestää. Pitääpä siis alkaa keräilemään ideoita ja järkätä ekat rapujuhlat jonakin viikonloppuna! Veikkaisin, että siihen loppuu rapuinnostus taas vähäksi aikaa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti