8/04/2012

Rapumiso

Olen koko kesän himoinnut jatkuvasti rapuja. Katkarapuja, tiikerirapuja, jättikatkarapuja, ihan mitä tahansa rapuja! Olen niistä aina kyllä tykännyt, mutta ei niitä ikinä näin paljon ole tehnyt mieli. Aiemmin en ole kovin paljon rapuruokia tehnytkään, joten nyt on ollut pakko opetella. Viimeisin kokeilu on kasvis-misokeitto katkaravuilla. Hyvin onnistu ja taatusti terveellistä ja kevyttä!

 



 

Rapumisokeitto
4 annosta

  • 250 g katkarapuja

  • 1 limetin mehu

  • 2  porkkanaa

  • 300 g vihreitä papuja (pakaste passaa hyvin)

  • 1 punainen paprika

  • 1 punainen tuore chili ilman siemeniä

  • 8 dl vettä

  • 2 pussia/ruokalusikallista misotahnaa (Aasia-kaupoista löytyy ja ylihintaisena myös ainakin Stockalta)

  • 1 hengen annos riisinuudeleita

  • 2 rkl kalakastiketta

  • 2 rkl soijakastiketta

  • suolaa

  • (tabascoa, jos chilissä ei sattunut olemaan tarpeeksi potkua)


Purista limemehu rapujen sekaan ja jätä maustumaan. Leikkaa porkkanoista ohuita tikkuja ja paistele niitä kattilassa muutama minuutti papujen kanssa. Lisää sekaan viipaloitu paprika, paloiteltu chili sekä vesi,mausteet ja riisinuudelit. Anna  kiehua kunnes nuudelit ovat kypsiä ja lisää sitten ravut hetkeksi lämpiämään. Ne sitkistyvät herkästi, joten ole nopea. Tarkista vielä suola ja sopiva tulisuus.

 

Onneksi kaveri otti töissä puheeksi rapujuhlat, koska jostain syystä ne on joka vuosi unohtunut järjestää. Pitääpä siis alkaa keräilemään ideoita ja järkätä ekat rapujuhlat  jonakin viikonloppuna! Veikkaisin, että siihen loppuu rapuinnostus taas vähäksi aikaa...

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti