Ensin kuitenkin ohje valmiiksi keitetyn hummerin kesyttämiseen:

Sulata hummeri mikäli se on pakastettu ja liota sitä sitten vähintään tunti kylmässä suolavedessä.

Kellistä selälleen leikkuulaudalle ja leikkaa pitkittäin keskeltä halki terävällä, jämäkällä veitsellä.

Poista suoli peräpäästä (pitkä ja harmahtava, irtoaa nätisti) sekä mahalaukku ja sisukset eli irtonainen mössö kidusten takana. Hummerin mäti ja maksa ovat syötäviä, mutta näin ekalla kerralla poistin nekin. Huuhtaise hummerin puolikkaat sisukset irrotettuasi, jotta mädin ja muun rippeet irtoavat kokonaan nätisti. Irroita pyrstön liha varovaisesti, mikäli haluat sen kokonaisena.
Sakset irtoavat kevyesti kiertämällä ja ne avataan murskaamalla esimerkiksi lihanuijalla, jos ei hummerisaksia satu löytymään.

Kääräise roippeet erilliseen pussiin, jotta eivät ala haisemaan heti roskiksessa. Sama homma kalan perkeiden kanssa. Mieluiten nakkaa roskat pihalle heti.

Turhan paljon tuota lihaa ei ensikertalaisen tadoilla ainakaan irronnut, mutta mukavasti riitti neljään herkkuleipään. Leivät ovat itse asiassa puoliskon käsialaa ja siksi kerrankin aseteltu nätisti! Minä toimin vain työnjohtajana.

Hummerileivät
4 palaa
- 4 viipaletta hyvää paahtoleipää (itse käytin Fazer Alku Jyväinen Speltti)
- ½ prk ranskankermaa
- 1:n hummerin lihat (100-150g katkarapuja käy myös)
- ½ punasipuli
- valkosipulimajoneesia (tai tavallista majoneesia)
- tuoretta tilliä
Voitele jokainen leipäviipale reilulla ruokalusikallisella ranskankermaa. Pilko hummerin lihat pienemmiksi ja levitä kerman päälle. Siivuta punasipuli ohuiksi siivuiksi ja lisää leivälle. Ripsauta päälle vielä valkosipulimajoneesia ja reilusti tilliä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti