
Tähän kun nakkaa kourallisen basilikaa, valkosipulinkynnen ja ripauksen suolaa ja pippuria, niin on pohja mille tahansa herkulle.
Mistä päästäänkin yksinkertaisen loistavaan pizza-ohjeeseen, jonka bongasin uusimmasta Glorian Ruoka & Viinistä (5/2012). Tämä kuuluu niihin ruokiin, joita poikakaverin kanssa syötiin hiljaa ja silmät pyöreänä kun ei osattu sanoin kuvailla miten joku niin simppeli voi olla niin hyvää. Pelkästään näillä aineksilla maku on loistava, mutta tässä on tuunauksen varaa esimerkiksi rucolalla, ilmakuivatulla kinkulla, oliiveilla, tomaattikastikkeella, eri juustoilla ja melkeinpä millä vain.

Simppeli pizza
5 kpl pikkupizzoja
Taikina:
- 2,5 dl kädenlämpöistä vettä
- 2 tl suolaa
- 10 g hiivaa
- 6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
- 2-3 pakettia mozzarellaa (noin 125g per paketti)
- 400 g kirsikka- tai terttutomaatteja
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
Päälle:
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- 1 sitruunan mehu
Mittaa vesi ja suola kulhoon ja murenna hiiva sekaan. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää sitten vähän kerrallaan vehnäjauhoja ja vaivaa taikinaksi. Anna kohota liinan alla 10 minuuttia ja vaivaa hetken ajan. Kohota ja vaivaa vielä kaksi kertaa uudelleen. Jaa taikina viideksi palloksi ja kaulitse jauhotetulla pöydällä ohuiksi pitsapohjiksi. Siirrä leivinpaperilla ja pistele haarukalla reikiä taikinaan. Anna kohota jälleen 10 minuuttia.
Viipaloi tällä välin mozzarella ohuehkoksi siivuksi ja puolita tomaatit. Nypi basilikaruukusta pari reilua kourallista lehtiä. Lämmitä myös uuni 250 asteeseen (kiertoilma 225 C). Kun uuni alkaa olla valmis, lado mozzarellasiivut ja tomaatit pizzapohjan päälle siten, että reunaan jää pari senttiä tilaa (mozzarella sulaa mukavasti) ja ripottele päälle vielä reilusti basilikanlehtiä. Paista 10-13 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pohja saanut kullanruskeaa väriä.
Pirskota kypsän pizzan päälle oliiviöljyä ja ripottele mustapippuria (mieluiten myllystä). Tarjoile sitruunalohkojen kanssa ja juuri ennen syöntiä, puserra hieman sitruunamehua pizzan päälle.

Sitruuna toimi pizzan päällä ihan yllättävän hyvin! Eli vaikket sitruunasta ruoassa niin välittäisikään, niin ehdottomasti testaa tässä.
Nams! Sitruuna ON hyvä tuon tyyppisessä pizzassa. Ootko tehnyt valkoista pizzaa, johon tulee sitruunalla maustettu ranskankerma tomaattisoosin sijasta, lisäksi esim. salvian lehtiä ja prosciuttoa? Aivan tajuttoman ihanaa!
VastaaPoistaEn ole mutta samantyyppinen resepti on joskus tullut vastaan. Hyvä kun muistutit, kuulostaa ihanalta! :)
VastaaPoista[...] sama kuin edellisessä postauksessa Yksinkertaisen loistava pizza. Taikinan voi kaulita pikkupizzoiksi tai yhdeksi [...]
VastaaPoista