7/24/2012

Uutuuksien testailua

Tässä kirjoittaessa haarukoin suuhun ensimmäistä "sponssiateriaa" eli Nestlén testattavaksi lähettämästä Maggi Mix Ratatouille -maustepussukasta valmistettua jauheliha-kasvispaistosta.



Myönnettäköön, että ennakkoluuloja oli. Suhtaudun kyllä ruokaan kuin ruokaan "kaikkea kohtuudella" -periaatteella, eli vaikka pyrin välttämään eineksiä ja lisäaineita, niin joskus niitä tulee ostettua ja syötyä ihan hyvällä ruokahalulla. Tätä tuotetta tutkailin etukäteen siltä kannalta, että miksi juuri minä tämän tätä ostaisin, koska pippurimylly pysyy kädessä ja yrttejä kasvaa keittiönikkunalla. Vaikka edelleen olen samaa mieltä, että välttämättä en tätä itse ostaneeksi tulisi koska tykkään maustamisesta, niin tuotteella on kyllä paikkansa. Jos jokin helpolta ja nopealta vaikuttava saa syömään tuoreita vihanneksia ja lihaa valmisruoan sijaan, niin se on vain hyvä asia. Lisäksi valmismausteeksi tuotteessa on aika vähän näitä huonoja lisäaineita. Ainoana silmään pistää hiivauute, mutta se onkin sitten ainut.
Ruoka maistuikin hyvältä ja lisääkin tuli otettua. Edelleen olen sitä mieltä, että tämä varmasti olisi herkullisempaa ilman tuota hiivauutetta, sillä se tekee mausta geneerisen ja vie särmän yksittäisiltä hyviltä mauilta kuten tomaatilta tässä ruoassa. Jos kuitenkin olet epävarma maustaja, niin tämä ei ole ollenkaan hullumpi vaihtoehto. Lisäksi silmällä on pidetty trendiksi levinnyttä karppaamista, eli valmis ateria sisältää vain lihaa ja kasviksia.



Maggi Mix Ratatouille -pussin lisäksi tarvitaan:

  • 250 g naudanjauheliaa (itse käytin hirvenjauhelihaa ja hyvin toimi)

  • 1 punainen paprika

  • 2 tomaattia

  • 300 g kesäkurpitsaa

  • 75 g juustoraastetta


Valmistin nyt kokeilukerralla ohjeen mukaan, mutta itse lisäisin mukaan vielä silputun sipulin (koska kaikki maistuu paremmalta sipulilla!) ja reilummin jauhelihaa ja kasviksia. Maustepussissa on sen verran potkua, että se maustaisi vähän suuremmankin määrän.

Ihan vahingossa Ratatouillen kaveriksi valikoitui puoliskon toimesta hyvä viini. Ranskalainen valkkari Domaine des Salices Viognier. Väittävät sen passaavan parhaiten rasvaisen kalan ja äyriäisten kanssa, mutta hyvältä maistuisi varmasti vahvasti maustettujen tomaattiruokien (kuten tämä Ratatouille) lisäksi myös riistan kanssa. Valkkariksi pani yllättävän mukavasti vastaan vahvalle maulle ruoassa.



Viimeiseksi vielä pakko kehaista Ikean 365+ -paistinpannua. Maksoi 14,95 €, pinnoitteeseen ei tartu kiinni tasan mikään ja sen voi laittaa myös uuniin (säästää tiskiä ja hermoja sekä helpottaa pihvien paistamista). Vielä jos tuo kestää kovaa käyttöä ainakin vuoden, niin saa lisäpisteitä! Erittäin hyvältä ja halvalta vaikuttaa siis. Olen metsästänyt sitä täydellistä pannua jo jonkin aikaa osaamatta tehdä päätöstä ja tämän ostiin pari viikkoa sitten välaikaiseksi tapaukseksi. Saattaapi jäädä käyttöön, jos pinnoite kestää kuten odotan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti