2/24/2012

Parempaa kaffea!

Meidän keittiöön muutti tänään uusi kahvinkeitin! Olen pitkään puntaroinut Kenwood kMixin ja Moccamasterin välillä. Moccamasterin kahvia kehutaan maasta taivaaseen ja sille on arvostelujen perusteella ollut melko vaikeaa löytää haastajaa. Tämä kMix kuitenkin valmistaa kaffen samalla tekniikalla, on saanut paljon kehuja sekin ja näyttää kivalta! Ja mikä tärkeintä, siinä on automaattinen virrankatkaisu. Erittäin hyödyllinen ominaisuus tällaisille lahopäille... Päädyttiin siis Kenwoodiin ja se tarttui tänään heräteostoksena Clas Ohlsonilta mukaan kun sattui olemaan tarjouksessakin 89e (normaali hinta 129e). Aika näyttää oliko oikea valinta. Tarkoitus olisi, ettei tarvitse kymmeneen vuoteen ostaa uutta.



Vielä kun saadaan hommattua De Longhin Icona -sarjan ihana valkoinen vedenkeitin ja leivänpaahdin niin olen supertyytyväinen:





Näihin rakastuin ensisilmäyksellä! Aivan ihana muotoilu ja saa valkoisena. Sääli vaan De Longhi ei näytä valmistavan muita kun kapselikeittimiä, joten kahvinkeitin oli etsittäävä muualta. Hyvin passaa kuitenkin kMixin muotoilun kanssa yhteen.

Tein alkuviikosta ison satsin tuunattua makaronilaatikkoa ja sitä on syöty nyt useampana päivänä. Tänään ei enää makaronilaatikko maistu ja tehdään pihvit ja herkkusalaattia, mutta siitä lisää seuraavastta postissa.



Tuunattu makaronilaatikko
6 annosta

  • 8 dl tummaa makaronia (Myllyn Paras)

  • lihaliemikuutio

  • 500 g jauhelihaa (käytin hirveä, mutta kaikki muukin käy)

  • sipuli

  • iso porkkana

  • 3-4 tomaattia

  • 2 dl tomaattimurskaa

  • 3 dl maitoa

  • 3 munaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • mustapippuria

  • suolaa

  • juustoraastetta (emmentalissa on mukavasti makua)

Laita makaroneja varten vesi kiehumaan isoon kattilaan ja lisää makaronien kanssa veteen myös lihaliemikuutio. Silppua sipuli ja kuullota ja lisää sitten jauheliha paistumaan. Pilko porkkanat ohuiksi paloiksi ja kuutioi myös tomaatit. Lisää paistuneen jauhelihan sekaan suola, mustapippuri, tomaattimurska, tomaatit ja porkkana. Anna hautua kannen alla viidestä kymmeneen minuuttia. Kun makaronit ovat kypsiä ja jauheliha hautunut, lisää molempia kerroksittain voideltuun uunivuokaan ja sekoita vielä hieman, jotta lihaa on tasaisesti joka paikassa. Sekoita maito ja kananmuna sekä suolaa ja pippuria kulhossa ja kaada lihamakaroniseoksen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 175 asteessa tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti