2/27/2012

Paprikainen salaatinkastike ja arpaonnea

Nyt kyllä harmittaa! Arpaonni suosi pitkästä aikaa ja Hellapoliisin arvonnassa oli palkintona tarjolla iltapäivä avecin kanssa mestarikokkien grillausopissa ravintola Motissa ensi viikolla. Enpähän tullut päivämäärää katsoneeksi osallistuessani ja aikataulut ei nyt kohtaa ollenkaan. Menee herkut ja opit sivu suun!

Tein eilen sen kastiketta kaipaavan edellisessä postissa mainitsemani kuskussalaatin kaveriksi paprikaisen salaatinkastikkeen. En ole moista ennen kokeillut, mutta kaverin yo-juhlissa aikoinaan oli tarjolla hänen äitinsä tekemää kastiketta, jossa oli kuulemma paprikaa, öljyä ja salaisia aineksia tehosekoittimessa soseutettuna. Ei suostunut salaista reseptiään silloin antamaan, joten oli jo aikakin kokeilla itse tätä säveltää. Antakaa toki parannusehdotuksia, jos olette tämäntyyppisiä tehneet!



Paprikainen salaatinkastike

  • 1 iso paprika

  • 1 dl oliiviöljyä (puolet voi korvata maustetulla öljyllä, jos sattuu kaapista löytymään - avocadoöljy varmasti toimii ainakin erinomaisesti)

  • 1 sitruunan mehu

  • loraus vinegretteä (omenavinegretteä löytyi minulta, muukin käy ja voi hyvin jättää poiskin)

  • 1 valkosipulinkynsi

  • rosmariinia

  • salviaa

  • mustapippuria

  • suolaa


Pilko aineksia vähän pienemmäksi, laita kaikki tehosekoittimeen ja soseuta. Maista ja lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa.

Tämä on taas tällainen pyttipannu, johon voi laittaa mitä sattuu kaapista löytymäänkin. Yrteistä esimerkiksi basilika, oregano ja monet muut sopivat hyvin ja mausteöljyjä ja vinegrettejä voi vaihdella maun mukaan. Sitruunan happo saa tämän säilymään hitusen paremmin, mutta en alkaisi itse säilyttämään viikkotolkulla. Kannattaa siis tehdä kohtuullisen pieniä määriä, niin on ainakin tuoretta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti