2/27/2012

Jauhelihapihvit yrteillä ja valkosipulilla

Tänään on leffailta ja piti keksiä kevyempää naposteltavaa ja päädyttiin perinteistäkin perinteisempään kasvistikut ja dippi -comboon. Ostin perätin dippikastikemausteenkin, mitä en tee ikinä (pitäisi vissiin alkaa dippikastikevalmistajaksi, kun maustepussin sisältö maksaa lähemmäs sata euroa kilo... huhhuh). Tosin tämän asiosta huomasin maitokaapissa uutuuden, luomu kermaviilin. Oli peräti saman hintainenkin kuin tavallinen, vaikkakin saattoi johtua uutukaisuudesta.



Olen taitava hamstraaja ja pakastimeen meinaa aina kertyä jos jonkinnäköistä vihannespussia ja nyssykkää. Tykkään, että sillon kun saan kokkausinspiraation niin kaapista  löytyy kaikki perustarpeet, mutta se johtaa yleensä lähinnä keittiön pursuilemiseen. Nyt olen ottanut tavoitteeksi tyhjentää pakastimen, joten täksi päiväksi sieltä löytyi ainekset jauhelihapihveihin ja valkosipuliperunoihin. Perunaviipaleet olivat ilmeisesti viettäneet siellä tovin jos toisenkin, koska lautaselle päätyi lähinnä valkosipulimuussia. Hyvää oli kuitenkin!



Jauhelihapihvit yrteillä ja valkosipulilla
2 annosta nälkäisille

  • 400 g naudan jauhelihaa

  • ½ dl korppujauhoja

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • ½ dl vettä

  • 1 kananmuna

  • valkosipulinkynsi

  • ½ dl lehtipersljasilppua

  • ripaus rosmariinia

  • mustapippuria

  • suolaa


Mittaa kulhoon korppujauho, oliiviöljy sekä vesi ja jätä hetkeksi turpoamaan. Silppua sillä välin persilja, rosmariini (jos käytät tuoretta) ja valkosipuli. Sekoita sitten käsin kulhossa kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile pihvit pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. 

Valkosipuliperunat valmistuu arkena nopeasti pakasteesta löytyvistä valkosipuliperunaviipaleista pannulla. Mukaan voi heittää silputun sipulin, purkin ruokakermaa sekä mustapippuria ja suolaa. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti