
Meillä kiireisen kokin pelastus on maustekastikkeet ja -tahnat. Nopeat ruoat syntyy vaihtelemalla vähän perusaineksia eli jotain lihaa, kanaa tai kalaa, tuorevihanneksia tai vaikkapa wokkivihanneksia pakkasesta, lisukkeeksi riisiä, pastaa tai nuudeleita ja vielä sipulia sekä maustetahnaa. Näistä saa yllättävän monenlaisia kombinaatioita ja itämaisten tahnojen lisäksi löytyy pestoja ja muita yrttipohjaisia herkkuja. Helppoa, nopeaa ja maukasta ja voi kuitenkin sanoa kohtalaisen itsetehdyksi ja terveelliseksi. Kun tutkii noiden tahnojen ainesosaluetteloita, niin hyvin vähän löytyy niitä keinotekoisia tai ei-toivottuja aineksia kuten hiivauutetta, arominvahvennetta tai väriaineita. Suosittelen siis ehdottomasti arkiruokaan!
Eilen syötiin siis äskeiselllä kaavalla valmistettua broilericurrya, jonka ainekset oli haalittu jääkaapin ja pakastimen perukoilta.

Broilericurry
2-3 henkilölle
- 1 iso sipuli
- 1 iso porkkana
- 300 g broilerin filesuikaleita (niin marinoitu kuin marinoimatonkin käy)
- 2-3 tl Vindaloo-currytahnaa (tai jotain muuta currytahnaa)
- 1 prk kermaviiliä (tai ruokakermaa tai kookosmaitoa)
- 2-3 annosta täysjyvänuudeleita
Kuullota sipuli nopeasti ja lisää hiuksenhienoiksi viipaleiksi tai tikuiksi leikattu porkkana. Paistele muutama minuutti ja lisää sitten broilerisuikaleet ja currytahna. Paista broileri kypsäksi ja lisää purkki kermaviiliä. Anna hautua kunnes nuudelit on kypsiä.
En jostain syystä koskaan ole mieltänyt kermaviiliä lämpimiin ruokiin sopivaksi. Kuvittelin ettei se kestä kuumaa, mutta blinitaikinan teko opetti että hyvinhän tuo kestää. Tuo kivan miedosti happaman tai jopa kirpeän maun ruokaan ruokakerman tilalla käytettynä. Kokeiltaa ihmeessä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti