2/20/2012

Hirvipihvit ja sienikastiketta

Ranualle mennään aina köllimään ja lukemaan kamalat kasat lehtiä ja kirjoja ja syömään hyvin. Eli rentoutumaan toisin sanoen. Viikonloppu vietettiin taas Ranualla ja tällä kertaa oli tarjolla ihan erityisen herkullista ruokaa. Poikakaverin veli oli tuonut Etelä-Suomesta kuivattuja korvasieniä, mustatorvisieniä, kantarelleja ja suppilovahveroita (vasemmalta oikealle kuvassa). Talon miehet käyvät myös hirvimetsällä, joten pihviä, paistia ja jauhelihaa on tarjolla pakastimen täydeltä ympäri vuoden. Heille se on ihan normaalia ja välillä valittelevat että tursuu jo korvistakin. Itse olen aina saadessani silmät kiiluen kuskannut kotiin. Hirvenjauheliha Stockalla kuitenkin sen parikymppiä kilo ja fileiden hintaa uskalla edes katsoa...







Pojat pyöräytti kastikkeen, paisteli hirvenulkofilepihvit ja teki muusin ja itse sain peräti kunnian pilkkoa sipulin... Ehdottomasti mukava välillä näin päin.

Metsäsienikastike
6 henkilölle

  • 1 iso sipuli

  • 3 rkl voita

  • 150 g pekonia 

  • n. 7 dl kuivattuja sieniä (luonnosta tai kaupasta, kuivattuja tai tuoreita, melkeinpä kaikki sienet käy)

  • 4 dl kuohukermaa

  • 200 g pippurituorejuustoa

  • suolaa


Kuullota silputtu sipuli runsaassa voissa ja lisää sekaan sitten pekonikuutiot. Lisää pannuun kuivatut sienet (itse olisin nämä liottanut, mutta mestari kivenkovaan väitti että ei tarvitse eli kuten haluatte), kerma sekä pippurituorejuusto. Anna hautua ja porista vähintään puoli tuntia. Maista suola ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa. Tässä reseptissä määrät eivät ole kovin tarkkoja eli ei pahemmin tarvitse mittailla ja soveltamisen varaa on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti