Toissapäivänä huomasin, että poikaystävä tutkii hyvin hartaasti keittokirjaa, mitä harvemmin sattuu. Kun kysyin asiasta, hän ilmoitti että katon täältä mitä laitat mulle ruoaksi huomenna. Tuli niin pontevasti, että eilen syötiin sitten härkäcurrya himpun verran sovellettuna tuosta aiemmin kehumastani nuudelikeittokirjasta.

Härkäcurry
2-3 annosta
- oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 300 g naudanlihaa kuutioituna (nopeasti kypsyvä sisä- ja paahtopaisti sopii hyvin, mutta myös hitaammat kuten kulmapaisti, jota itse käytin)
- 1 rkl punaista currytahnaa
- 3 dl kookosmaitoa
- 1 porkkana
- ½ iso paprika tai pieni kokonainen
- 2 tl curryjauhetta
- 3 rkl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
- 1 tl sokeria
- riisinuudeleita
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa lohkoina
- 10 cm tuoretta kurkkua
Kuullota valkosipuli öljyssä nopeasti ja lisää pannulle kuutioitu naudanliha ruskistumaan. Laita sekaan currytahna ja paistele hetki. Currytahnan aromit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa, kun se "paistellaan" ensin. Lisää pannulle myös kookkosmaito ja jätä kannen alle hautumaan. Sisä- ja paahtopaistille riittää puoli tuntia ja kulmapaisti tai muu hitaammin kypsyvä saa porista hiljalleen vähintään tunnin. Kun liha alkaa pikkuhiljaa olla kypsää, leikkaa porkkana ja paprika ohuiksi tikuiksi (porkkanan voi leikata myös kuorimaveitsellä ohuiksi liuskoiksi, nopeampaa arkena) ja kuullota nopeasti (kattilassa, jossa aijot keittää kananmunat, niin ei tule turhaa tiskiä). Lisää vihannekset ja loput mausteet sitten kastikeeseen ja laita kananmunat kiehumaan. Kananmunien kiehuttua kiehauta vielä vesi ja riisinuudelit. Lautaselle voi leikata tuoretta kurkkua tikuiksi.
Yllätyin ihan miten hyvin tuo tuore kurkku sopii nuudeliruokien kanssa! Sen voi sitten kevyesti sekoittaa ruoan sekaan syödessä, niin ei ehdi lämmössä lurpahtaa. Nyt tekee mieli laittaa sitä joka paikkaan ja ei se tähänkään ohjeeseen keittokirjan mukaan kuulunut. Toimi silti loistavasti.
Hyvä idea muuten Papershopissa:

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti