Alkuperäinen ohje löytyy Weekday Carnival -blogista ja huonomuistisen kaupassakäyjän ja nälkäisen hirviön versio löytyypi alta. Samasta syystä myös kuva ja asettelu on mitä on...

Broileribataattipata
4 annosta
- 1 pieni bataatti
- 4 perunaa
- 1-2 sipulia
- 1-2 porkkanaa
- 1 prk kikherneitä (200-300 g)
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 broilerin rintapalaa tai n. 600 g rintafilettä
- pestoa
- timjamia
- mustapippuria
- suolaa
- oliiviöljyä paistamiseen
Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannussa.Pilko juurekset pienehköiksi kuutioiksi, lisää pannuun ja paistele hetken aikaa. Siirrä juurekset uunivuokaan, kaada sekaan kikherneet ja mausteet ja sekoittele kevyesti. Hiero broilerin pintaan pestoa ja aseta ne juuresten päälle vuokaan. Kaada vuokaan vettä siten että juurekset eivät aivan pääse peittymään. Laita 225 asteiseen uuniin ja käännä samantien lämpö 175 asteeseen. Paistuvat reilun tunnin, riippuen juureskuutioiden koosta ja pannullapyörittelyajasta.
Kiitos Weekday Carnivalille ohjeesta! Juureksista tuli niin hyviä, että syötiin seuraavana päivänä ihan pelkästään niitä.
Ikean lisäksi toinen loistava syy käydä Ruotsin puuolella aina tilaisuuden tullessa on ruoka! Mikään ei maksa mitään ja kapasta löytyy lähestulkoon kaikki perusjutut joiden puuttumista jaa järkyttävää hintaa kiroaa aina Suomessa. Lämpimästi suosittelen muunn muassa näitä kikherneitä, mustapapuja sekä papumixiä joka ei kuvaan asti ehtinyt, vaan meni jo parempiin suihin.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti