2/08/2012

Kokkivieraita Oulussa

Oulun Ravintola Puistolassa vierailee 10.-19.2. Michelin-kokki Jouni Törmänen. Olisi tosi mielenkiintoista päästä maistelemaan, mutta saas nähdä jääkö väliin kun on sisustusprojektit ihan kiitettävästi syöneet rahaa viime aikoina. Harmittaa kyllä, jos menee sivu suun kun harvemmin tällaista täällä Oulun perukoilla on tarjolla! Jos joku käy testaamassa, niin kertokaa ihmeessä mielipiteenne!

Sisustuksesta puheen ollen; muutto on nyt hoidettu, mutta laatikot ei tunnu loppuvan millään vaikka olen ihan kotirouvana paikkoja laittanutkin kuntoon. Pitäisi saada tehtyä reissu Ikeaan ja ostaa säilytyslaatikko-osasto tyhjäksi... Uutuusosastollakin näytti olevan jos jonkin näköistä ihanaa purkkia ja purnukkaa keittiöön ja muuallekin!



Uusi ihana keittiökään ei siis vielä ole esittelykunnossa, mutta odotan innolla että saan laittaa muutaman kuvan siitä esille!

Sain joku aika sitten poikakaverilta superhyvän nuudelireseptikirjan. Monesti aasialaiset keittokirjat sisältää vain reseptejä ja aineksia joita ei löydy mistään ja joita ei varmasti tule arkena tehtyä. Tässä kirjassa on harvinaisen helposti toteutettavia reseptejä! Täydellistä arkiruokaa: maukasta, tuoretta, halpaa ja nopeaa. Ensimmäisenä testasin tätä ohjetta ihan siitä ilosta, että siinä oli käytetty jauhelihaa.





Nuudeleita ja paistettua jauhelihaa
4 annosta

  • 1 sipuli

  • 400 g jauhelihaa (possu, nauta, nautasika - kaikki käy)

  • 4 rkl makeaa soijapaputahnaa (käytin ½ dl soijakastiketta ja 3 tl Tom Yam -tahnaa, mikä oli lähinnä Stockan valikoimassa - aasiakaupoista saa varmasti sitä aitoa tavaraa)

  • 2 rkl sokeria (Tom Yam ei ole niin makeaa, joten huijataan sokerilla)

  • 2 cm tuoretta inkivääriä

  • 2 dl katkarapuja

  • 100-150 g kaalta suikaloituna

  • 1 dl pakasteherneitä (tai tuoreita)

  • herneitä

  • 3 annosta nuudeleita (neljälle tästä riittää, mutta nuudeleita tulee aina keitettyä liikaa)

  • suolaa

  • 10 cm tuoretta kurkkua


Silppua sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää sekaan jauhelliha ja paistele kypsäksi. Sekoita keskenään soijapaputahna (soijakastike ja Tom Yam-tahna), kuorittu ja hienonnettu inkivääri ja sokeri. Lisää jauhelihan sekaan kaalisuikaleet ja  herneet (jos pannu on pieni, siirrä jauhelihat kaalin paiston ajaksi sivuun). Laita tässä vaiheessa nuudelivesi kiehumaan. Kun kaali alkaa pehmetä lisää pannuun katkaravut ja kastikesekoitus. Paista vielä muutama minuutti. Suikaloi tuore kurkku ja lisää sekaan vasta lautasella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti