Tältä sen olisi pitänyt Maku-lehden reseptin mukaan näyttää:

Lähde
Prinsessakakku
Pohja
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1½ tl vaniljasokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
Täyte
- 1 liivatelehti
- 2½ dl kevytmaitoa
- 1½ rkl maissitärkkelystä
- 1½ rkl sokeria
- 2 keltuaista
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl vispikermaa vaahdotettuna
Lisäksi
- 1 dl vattuhilloa
- 3 dl vattuja
- 1 rkl sokeria
- 250 g marsipaania
- ½ dl tomusokeria
- 2 dl vispikermaa vaahdotettuna
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm). Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jos kakun pinta näyttää tummuvan paiston aikana liikaa, peitä kakku kevyesti foliolla tai leivinpaperilla.
Valmista täyte. Upota liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sekoita maito, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes se sakenee. Purista pehmenneestä liivatelehdestä vesi, ja liuota liivate kuumaan kiisseliin. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne rikki ja lisää vaniljasokeri ja kermavaahto.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Levitä alimmalle osalle vadelmahillo. Murskaa vadelmat, mausta ne sokerilla ja levitä hillon päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä sille vaniljakiisseli. Nosta viimeinen levy päälle ja nosta kakku kylmään odottamaan.
Vaivaa marsipaania hetki leivinpöydällä, jotta se notkistuu hiukan. Levitä pöydälle puhdas leivinpaperi ja ripottele sille tomusokeria. Kauli marsipaani paperin päällä niin suureksi pyöryläksi, että se ulottuu hyvin yli kakun reunojen.
Lusikoi kakun ylimmän kerroksen päälle vaahdotettu, maustamaton kerma. Levitä kermaa ohuelti kakun reunoille, mutta jätä suurin osa vaahdosta kakun keskelle keoksi. Nosta marsipaanilevy kaulimen avulla varovasti kakun päälle ja painele reunat tiiviiksi. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois ja muotoile siitä muutama koristekukka kakun pintaan.
Anna kakun vetäytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mielellään jopa seuraavaan päivään. Siivilöi kakun pintaan tomusokeria ennen tarjoilua.
Reseptin lähde

Ennen marsipaanikuorrutusta

Marsipaani kaulittiin kahteen kertaan... eli sitä tomusokeria kannattaa käyttää reilusti!

Melkein valmista

Ulkonäöllisesti tuo nyt ei parhaimmasta päästä ole, mutta tosi hyvänmakuinen! Kakkupohja oli ihan erinomaisen kuohkea ja kohosi kuin mikäkin. En laittanut marsipaanin päälle tomusokeria, vaan sulattelin maitosuklaata vesihauteessa, tökkäsin minigrippussiin, leikkasiin kulman auki ja roiskin kakun päälle. Tämän olisi voinut tehdä hyvinkin paljon nätimmin... Mutta ensi kerralla sitten!
Tänään kaupassa syyhytti tosi paljon sormia kaikki kukkakuviomuotit ja marsipaani/sokerimassa työkalut ja värijauheet... Pitänee vähän jotain sellaisiakin ostaa kunhan tässä vauhtiin pääsen.
mutta jos sun ei ollut ihan kaikkein siinteimmän näkönen niin voi lohduttautua ettei toi lehdessäkään ole mikään valio yksilö :)
VastaaPoistaNo joo. On se ihan nätti ja pyöree, muttei ihan autenttisen näkönen :) siis kuvassa.
VastaaPoista