8/28/2011

Kurpitsakeittoa ja ravintoloiden ruotimista

Hyi kamala taas mennyt kuukausi ja ei ole varmaan ehtinyt tietokonetta edes avaamaan... Töissä ollut sellainen hulina että kotona ei ole paljon muuta jaksanut kuin köllöttää sohvalla ketarat kohti kattoa. Syödä onneksi on kuitenkin pakko!

Viime viikonloppuna pyörähdin tosi pitkästä aikaa Helsingissä, kun poikakaveri oli siellä koulutuksessa. Sen jälkeen kun reilu viisi vuotta sitten muutin Ouluun ei ole tullut Helsinkiin lähdettyä koska sitä on ajatellut täältä kaukaa niin suureksi operaatioksi. Mutta nyt vasta oikeastaan tajusi miten helposti sinne lentää! Vikaa oli siis vain korvien välissä... Viikonlopussa nyt ei pahemmin ehtinyt ravintolahelmiä bongailla, kun en ollut ennen lähtöä saanut aikaiseksi perehtyä asiaan. Yleisesti ottaen oltiin poikakaverin kanssa jopa hitusen pettyneitä siihen mitä tarjolla oli! Noin niinkun helposti lähestyttävimmissä ja löydettävissä paikoissa. Esimerkiksi Santa Fe josta on kehuja kuullut ei ollut oikein mistään kotoisin. Ruoka oli ihmeen huonosti ja huonoista raaka-aineista valmistettu, vaikka makuyhdistelmissä oli hyviä ideoita. Taikka sitten seurueemme onnistui tilaamaan ne talon surkeimmat annokset... Pitänee ensi kuun uuteen reissuunn mennessä perehtyä aiheeseen vähän enemmän, että pääsee herkuttelemaan! Yksi loistava tapaus löydettiin kuitenkin siitä Santa Fen vierestä eli pikkuinen välimerellisen oloinen paikka Piccolo Mondo. Söin kanaa viikunamokkakastikkeella ja valkoviinirisotolla ja poikakaveri otti pizza formaggion. Aivan järkyttävän hyvää... (pitää opetella itse tekemään valkoviinirisottoa!) Sääli että kuvat on tällä hetkellä jumissa kännykässä. Käykää ihmeessä joilla on mahdollisuus! Ja mitä ikkunasta kurkittiin vatsat täynnä (valitettavasti) Sasso pääsi ehdottomasti ensi reissun listalle!

Osaksi johtuen siitä että poikaveri tosiaan oli Helsingissä reilut pari viikkoa yllätin itseni uskomattomalla laiskuudella kokaamisenkin suhteen! Eihän tässä nyt kuitenkaan miestä varten kokkailla vaan ihan oman innostuken vuoksi. Mutta ehkä se oli sitten se kaivattu löhöilyloma. Seuraavaksi siis esittelyssä superhelppoa ja jokseenkin puolivalmista:

Tortellinit pekonitomaattikastikkeella
2 annosta

  • 1 sipuli

  • 150g pekonia (parasta  saa Stockan leikkeletiskistä)

  • Paketti tortellineja (Stockmann Delicates - tomaatti, pekoni,savukinkku)

  • ½ prk tomaattipastakastiketta (valmista, esim Rainbow basilika)

  • Parmesan-raastetta


Silppua sipuli ja kuullota. Laita pasta kiehumaan (keittoaika vain 1 min!). Lisää sipulin sekaan pienet pekonikuutiot ja paistele minuutti tai kaksi. Kun pasta on kypsää, valuta se ja lisää sekaan pekonisipulisekoitus ja puoli purkkia tomaattikastiketta. Anna tiristä kattilassa muutama minuutti, jotta kastike lämpiää. Raasta lautaselle parmesania.



Superhelppoa ja näin nopeaksi ja vaivattomaksi tosi maistuvaa!

Helpolla arkiruoalla jatkuu myös  broilerikeitto, joka maistui ekoina viileinä syysiltoina paahtoleivän kanssa.



Broilerikeitto
3 annosta

  • 300 g maustamatonta broilerinfilettä suikaloituna

  • 1 iso sipuli

  • 400 g perunoita

  • 200 g keittojuureksia

  • ~1 l vettä

  • kanaliemikuutio (Maggi FondCups)

  • 1 tl currya

  • 1 tl paprikatahnaa (tai jauhetta)

  • ½ tl provencen yrittisekoitusta

  • mustapippuria

  • suolaa

  • 1 dl ruokakermaa


Kuullota kuutioitu sipuli kattilassa ja lisää broilerisuikaleet ruskistumaan. Kuori sillä välin perunat ja keittojuurekset, kuutioi ja lisää kattilaan veden kanssa. Lisää sekaan myös kanaliemikuutio ja mausteet. Anna porista puolisen tuntia kunnes perunat ja vihannnekset ovat kypsiä. Kaada sekaan vielä ruokakerma ja kiehauta minuutin verran.

Brittien kokkailuohjelmissa on usein vilahtanut Butternut-kurpitsa joka on jäänyt hauskan nimen vuoksi mieleen. Olikin mukava yllätys pari päivää sitten löytää sellaisia Stockalta! Ostin heti yhden ja päätin tehdä kurpitsasosekeittoa, jota olen alkukeittona nähnyt tarjottavan. Eikä kyllä ihmekään! Oli niin samettisen pehmeä rakenne ja maku ja kivaa potkua tuli hetken mielijohteesta lisätystä tabascosta.Suosittelen lämpimästi, jos tulee kaupassa eteen!





Butternut-kurpitsakeitto
2 annosta

  • 1 butternut-kurpitsa (~600g)

  • 1 l vettä

  • 1 kasvisliemikuutio (Maggi FondCups)

  • 1 tl paprikatahnaa (tai jauhetta)

  • mustapippuria

  • suolaa

  • pari tippaa Tabascoa

  • 1 dl ruokakermaa


Kuori kurpitsa perunankuorimaveitsellä. Poista kanta ja halkaise. Poista siemenet (parhaiten onnistuu ihan sormin onkimalla). Kuutioi kurpitsa ja laita porisemaan kattilaan liemikuution ja mausteiden kanssa puoleksi tunniksi. Kun kurpitsa on pehmeää kaada suurin osa vedestää pois, lisää ruokakerma ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista suola.



En ole muistanutkaan hehkuttaa uutta keittiövälinerakkauttani! Ostin Stockan alesta 17 eurolla ihan loistavan kattilan! Siihen ei tartu mikään maito kiinni mutta tuntuma on kuin rautapadassa,  sopivan pikkunen kastikkeille ja värikin on ihana suklaanruskea. Merkki on Terra Italia, josta en ole ennen kuullutkaan. Voisin melkein metsästää sarjaan kuuluvia muitakin pannuja ja kattiloita. Alkuperäinen hinta oli alle 40 euroa, joten eivät edes ole mahdottoman kalliita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti