Vaikka olen aina ollut suuri tomaattikeiton ystävä, niin tulin vasta hiljattain tehneeksi sitä itse. Ja sen jälkeen sitä onkin laitettu useampaankin otteeseen. Ihan järkyttävän hyvää verrattuna siihen että sen pyöräyttää niin nopeasti ja helposti!

Tomaattikeitto
- 800 g kypsiä tomaatteja
- 2 sipulia
- 2 rkl voita
- 2,5 dl kasvis-, liha- tai kanalientä (fondikuutiot toimii hyvin, itse olen testannut liha- ja kanalientä ja molemmat maistuu)
- ~100 g mascarpone-tuorejuustoa (tai tavallista tuorejuustoa)
- ripaus sokeria
- suolaa
Aluksi tomaatit kaltataan. Eli laita reilusti vettä kiehumaan, tökkää tomaatti kiinni haarukkaan ja leikkaa siihen risti. Dippaa sitten hetken aikaa kiehuvassa vedessä, kunnes kuori irtoaa melkein itsestään. Poista kaltatuista tomaateista kanta ja leikkkaa kuutioiksi. Hienonna sipuli ja kuullota se voissa kattilassa. Lisää tomaatti ja hauduta kannen alla puolisen tuntia. Lisää liemi, mascarpone, sokeri ja suola (maista ennen kuin lisäät suolaa). Soseuta sauvasekoittimella. Koristele tuoreella basilikalla.
Ja keiton seuraksi sämpylöitä! Ohje pehmoisin sämpylöihin täällä.

Poikakaveri yllätti tosissaan ja toi tänään postista tullessaan neljä kappaletta Arabian Uunikokki-annosvuokia! Oli saanut ne netistä postikulujen hinnalla käytettynä kun osti muutakin samalta ihmiseltä. Kävi kyllä tuuri! Stockalla näyttivät olevan 10,90 €/kpl. Nyt pitänee opetella tekemään soufle!

Lähde
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti