6/20/2011

Arkiruokaa linsseistä

Viikonloppu hurahti sellaista vauhtia, että tuntuu ettei mitään ehtinyt tehdä. Olen viime aikoina yrittänyt pyhittää sunnuntait uusien, vähän enemmän vaivaa vaativien reseptien kokeiluun, mutta eilen syötiin taas vain uusia perunoita, munavoita ja salaattia. Joskin ne maistuu nekin aivan ihanilta!



Asutaan poikakaverin kanssa kahdestaan yksiössä, jonka ainut vika on oikeastaan se että joutuu selittelemään ihmisille miksi siinä ei ole mitään vikaa ja miten mahdutaan siihen just hyvin eikä edes haluta isompaa tällä hetkellä (ja tässä on hyvänkokoinen keittiö!). Tämän saa kyllä kohtalaisen vähällä vaivalla sotkuiseksi, mutta toisaalta suursiivous lattiasta kattoonkin kestää sen maksimissaan pari tuntia ja se tulikin tänään tehtyä. Lisäksi tein linssejä ensimmäistä kertaa. Tosi helppo arkiresepti ja ei tullut hintaakaan juuri mitään! Kovinkaan kaunista ruokaa tämä ei tosin ole, mutta makuhan se tärkein on.



Linssimuhennos

  • 400 g naudan jauhelihaa

  • 1 iso sipuli

  • 5 tomaattia

  • 3 dl vihreitä linssejä

  • 1 l vettä

  • 1 lihaliemikuutio (Maggi FondCups)

  • suolaa

  • mustapippuria

  • timjamia

  • laakerinlehti

  • 1 iso punainen paprika


Silppua sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Kuutioi tomaatit ja lisää kattilaan. Paistele muutama minuutti ja lisää sitten linssit, vesi, lihaliemikuutio ja mausteet. Anna porista ilman kantta 20 minuuttia ja lisää sitten kuutioitu paprika. Hauduta kannen alla vielä 10 minuuttia, jotta paprikat pehmenevät juuri sopivasti.

Seuraavalla kerralla mukaan voisi hyvin laittaa myös tomaattimurskaa ja kesäkurpitsaa!

Puhuin pari viikkoa sitten Mondon Ruoka ja matka -lehdestä (1/2011), josta bongailin reseptejä ja muuta hyödyllistä ja sitten hukkasin muistiinpanoni. Nyt on käyty uudestaan jätskillä ja samalla raapustettu ohjeet talteen, joten tässäpä niistä yksi. Ruisleipätaikina, johon lisätään aineksia viiden päivän ajan. Valmistuu siis sopivasti viikonlopuksi! Ihan supertarkkoja hassuja määriä, mutta toivotaan että valmis leipä on sitten sen arvoista. Tässä ensimmäisen päivän tulos:



Ruisleipäjuuri

1. päivä

  • 3/4 dl ruisjauhoja

  • 3/4 dl lämmintä vettä

  • ½ tl hunajaa


2. päivä

  • 2,5 rkl ruisjauhoja

  • 1/4 dl lämmintä vettä


3. päivä

  • 2,5 rkl vehnäjauhoja

  • 1/3 dl lämmintä vettä


4. päivä

  • 2,5 rkl vehnäjauhoja

  • 1/4 dl lämmintä vettä


5. päivä 

  • 1 ½ dl ruisjauhoja

  • 1 dl lämmintä vettä


Katsotaan sitten perjantaina, että mitä tästä tulee. Juhannukseksikin pitäisi keksiä jotain helppoa syötävää!

1 kommentti: