3/24/2014

Confetti-kanapasta

Pinterest on netissä suosikkipaikkani reseptien hakemiseen silloin, kun ei ole mitään hajua mitä kokkailisi. Sunnuntaina oli etäinen ajatus siitä, että pastat saattaisi maistua ja hauskan nimen vuoksi silmiin osui Confetti Chicken Pasta. En googlailemalla äkkiä löytäny selitystä nimelle, mutta veikkaisin sen liittyvän siihen että kaikki "confetti pasta" -hakusanalla löydetyt pasta-reseptit olivat vihreän, punaisen ja keltaisen kirjavia ja juhlissa heiteltävä konfettihan on värikästä paperisilppua. Eli riemunkirjavaa paperisilppupastaa siis.



Confetti-kanapasta (Confetti Chicken Pasta)
4 annosta 
  • 300 g pastaa (penne)
  • 1 kanaliemikuutio (Maggi Fond Cups tai Knorr Fond du Chef)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 300 g maustamatonta broileria (rintafilettä tai sisäfilettä)
  • ½ tl suolaa
  • 1 keltainen pieni paprika
  • 1,5 dl / kourallinen parsakaalta 
  • 2 tomaattia tai kourallinen kirsikkatomaatteja
Kastike
  • 50 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruokakermaa
  • 100 g fetajuustoa
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ripaus mustapippuria
Kiehauta 3 litraa vettä, mausta se kanaliemikuutiolla ja laita pasta kiehumaan paketin ohjeen mukaisesti. Silppua sipuli ja valkosipuli, kuullota ne pannussa ja lisää sekaan kuutioitu broileri. Paista broileri kypsäksi, ripottele päälle suolaa ja sekoittele ja siirrä broileri sitten sivuun odottamaan. 

Suikaloi paprika, silppua parsakaalta pienemmäksi siten että leikkaat suurimman osan kovasta varresta pois ja kuutioi tomaatti. Paista paprikaa ensin pari minuuttia, lisää parsakaali ja jatka pari minuuttia ja lopuksi lisää tomaatti vielä pariksi minuutiksi. Siirrä kasvikset kanan kanssa samalle lautaselle odottelemaan. 

Sulata pannussa voi, lisää vehnäjauhot, sekoita paakut pois ja ruskista muutama minuutti. Kaada ruokakerma ohuena nauhana hämmentäen samalla. Lisää sormissa murskattu feta ja mausteet kastikkeeseen ja anna juuston sulaa. Valuta kypsäksi kiehuneesta pastasta vesi pois ja sekoita pastakattilassa broileri, vihannekset ja kastike. Raasta annosten päälle parmesanjuustoa ja tarjoile heti.


En ole aiemmin tällaista feta-pastakastiketta tehnytkään ja vaikuttaa hyvin käyttökelpoiselta myös muiden lisukkeiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti