1/14/2013

Arkistojen aarteita tauon jälkeen

Tässä tuli vahingossa pidettyä blogitako. Jatkossa voisi olla hyvä opetella ilmoittamaan niistä. Töissä oli melkoista hulinaa loppusyksy ja jotenkin miljoona muuta asiaa tehtävänä vaikka mielessä (ja kamerassa) koko ajan olikin. Ja kun bloggaus jäi pariksi viikoksi niin siten alkoi kauhistuttaa, että apua nyt se on jäänyt ja sitten ei enää saanut aloitettua hommaa ollenkaan ennen kun oikeasti on aikaa. Ja nyt vuodenvaihteen juhlallisuuksien ja työjuttujen muutoksien jälkeen sitä vihdoinkin näyttäisi taas olevan. Kamera on kuitenkin käynyt ja eväät on tallessa! Nyt siis arkistojen penkomisia luvassa.

Meillä ei jouluherkutkaan kovin perinteisiä olleet tänä vuonna, joten luvassa ei suinkaan ole porkkanalaatikkoreseptejä, vaikka joulujututkin näin takautuvasti tulevatkin.

Nyt kuitenkin pastaherkkuja joulukuun alusta!





Paahdettu paprika & vuohenjuusto -alfredo
3-4 annosta

  • 2 isoa punaista paprikaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 100 g vuohenjuustoa (se halpa vaihtoehto passaa vallan mainiosti, kun kastikkeesta on kyse)
  • 1 dl pecorinoa (saman tyyppistä kuin parmesan, mutta edullisempaa)
  • muutama säilötty artisokan sydän
  • 3-4 annnosta linguine-pastaa 
  •  suolaa & mustapippuria
Lämmitä uuni  250 asteeseen. Puolita ja putsaa siemenistä punaiset paprikat ja paahda uunissa noin 20 minuuttia, mutta varo etteivät pala. Otettuasi paprikat uunista peitä ne foliolla noin 10 minuutiksi. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta kastikkeen teon ohessa paketin ohjeen mukaan al denteksi. Tällä välin silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne tilkassa oliiviöljyä. Lisää pannulle kuuttioitu vuohenjuusto, kerma sekä ripaus suolaa ja mustapippuria ja hämmentele kunnes vuohenjuusto on sulanut. Poista jäähtyneistä paprikoista kuoret, paloittele ne ja lisää pecorino-raasteen kanssa pannule. Sekoittele hetki kunnes juusto on sulanut. Survo kastike tasaiseksi joko blenderissä tai sauvasekoittimella. Sekoittele kastike pastan kanssa kattilassa, lisää sekaan karkesti silputut artisokan sydämet ja tarkista suola sekä pippuri. Ripsauta annosten päälle vielä raastettua pecorinoa ennen tarjoilua.

Jos haluat hieman kauniimman esillepanon, niin älä käytä rucolapastaa vaan ihan normaalia... (vaikka se rucola niin namia onkin).


Tämä toinen herkku on kokkailtu Glorian Ruoka & Viini -lehden numerosta 8/2012. Superhyvää, helppoa & edullista arkiruokaa! Ja herkkua etenkin kun haet Englanninpekonia Stockan leikkeletiskistä.





























Ruusukaali-pekonipasta
3-4 annosta
  • 3-4 annosta spagettia tai linguine-pastaa
  • 200 g ruusukaalta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g englanninpekonia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tuore chili
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½-1 dl oliiviöljyä
  • 1½ dl pecorinoa (tai parmesania) raastettuna
Laita pastavesi kiehumaan ja keitä paketin ohjeen mukaan. Huuhtele ruusukaalit, leikkaa sitten kova kanta pois ja irrottele ruusukaalien lehdet. Silppua sipuli,valkosipuli ja chili sekä kuutioi pekoni. Kuullota sipuli, valksipuli ja chili tilkassa oliiviöljyä ja lisää sitten pekoni pannulle. Lisää pannulle myös ruusukaalinlehdet ja jatka paistelua viitisen minuuttia, kunnes kaali on mennyt hieman kasaan. Ripsauta sekaan mustapippuria ja suolaa. Yhdistä ruusukaali-pekoniseos pastaan ja lorauta sekaan sen verran oliiviöljyä, että pastasta tulee mehukasta. Ripottele annosten päälle reilusti raastettua pecorinoa ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti