10/14/2012

Sisustusjuttuja ja savulohirisottoa

Meuhkasin viime viikolla sisustuskauppa Mööpelin muuttoalesta ja tässä kuvia mukaan tarttuneesta saaliista. Hayn Dot-sohvatyynyjä ollaan mietitty jo pitkään Muuton Rest-sohvan kaveriksi ja onneksi sattui olemaan just oikean väriset alessa. Sopivat sohvan kanssa niin nätisti yhteen, että luulis että olisi samalta merkiltä tulleet. Muutolta on myös ihana valkoinen pippurimylly. Luonto ei ole aiemmin antanyt periksi maksaa pippurimyllystä päälle viittäkymppiä, mutta nyt se piti alesta saada. Lisäksi vielä pirteän väriset Hayn keittiöpyyhkeet, joita meillä ennestäänn oli jo neonoranssi ja vaaleansininen ja nyt myös neonpinkki sekä marjapuuronpunainen.






















































Löysin kamerasta muutamia herkkuja, jotake eivät vielä olleet blogiin päätyneet. Tässä siis muutamia simppeleitä herkkuja.

idkuva
























Savulohirisotto (ks. myös Pinaattirisotto)
3-4 annosta
  • 2 sipulia
  • reilu nokare voita
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviinia
  • kasvis- tai kanaliemikuutio (Maggi FondCups tai Knorr Fond du Chef)
  • 2 dl ruokakermaa
  • 6 dl vettä
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 200g lämminsavulohta
  • 50-100 g parmesania tai pecorinoa (huomattavasti parmesania edullisempaa) raastetttuna
Silppua sipuli oikein hienoksi ja kuullota kattilassa voissa. Lisää sekaan risottoriisi, valkkari ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Vesi lisätään pikkuhiljaa aina edellisen haihduttua, joten lisää ensimmäinen noin desin loraus. Keitä risottoa yhteensä noin 20 minuuttia riisipaketin ohjeen mukaisesti. Murusta savulohi ja raasta juusto ja lisää ne risottoon juuri ennen tarjoilua. 


 Kananmunaleivät ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan loistavaa laiskotteluruokaa. Meidän iskä teki näitä aina kun olin pieni.Ihan alkuperäinen leipä kuuluisi olla Vaasan Ranskanleipää, mutta koska siitä pullamössöstä tulee aina niin huono omatunto, niin rukiiset karjalanpiirakat tai joku vaaleahko herkkuleipä ovat parempi vaihtoehto. 











Kananmunaleivät 
 2 annosta
  • 4 karjalanpiirakkaa tai vaaleaa leipää
  • 4 kananmunaa 
  • suolaa
  • oivariinia ja juustoa karjalanpiirakoiden päälle
Riko kananmunat paistumaan ja ripsauta hiukan suolaa päälle. Voitele karjalanpiirakat tai leivät, lisää juusto ja käytä mikrossa niin että juusto sulaa. Paistettu kananmuna päälle ja valmista on!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti