9/28/2012

Helsinki, hyvää seuraa ja herkkuja

Tehtiin toissaviikonloppuna kohtalaisene extemporereissu Helsinkiin puoliskon ja yhteisen kaverin kanssa. Tarkoituksena oli vaan päästä jonnekin kauemmas arkiympyröistä, syödä hyvin, shoppailla, käydä kivannäköisissä paikoissa ja katsella kivannäköisiä ihmisiä. Ja siinä onnistuttiin. Syömisestä ei jaksettu niin paljoon ressata, että olisi varauksia tehty vaan syötiin fiilispohjalta. Lauantaina käytiin kaffella taas kerran Cafe Esplanadilla, jossa on herkut sämpylät, iltapäivällä syötiin Primulassa ja sunnuntaina käytiin kurkkimassa Helsingin kattojen ylle Hotelli Tornin Ateljee Barissa. Meillä oli kova tarkoitus käydä perjantaina pystärikierroksella, koska aiemmin sitä on aina eksynyt niihin muutamiin paikkoihin, mutta vaakatasossa tullut vesisade hieman muutti suunnitelmia. Teatterille siis jälleen päädyttiin. Lauantaina suuntana oli ihan suunnitelmien mukaisestikin Teatteri, koska haluttiin kaverille näyttää ainakin toistaiseksi suosikkibaarimme Helsingissä. Ennen teatteria pistäydyttiin kuitenkin uudehkossa Liberty or Deathissä, joka oli ehdottomasti loistava kokemus. Outo ja erikoinen baari, josta hyvällä tavalla tuli mieleen Harry Potterin hämähäkinseittisen kirjaston ja trendikkään cocktailbaarin risteytys (omistajat mahtavat olla kauhuissaan tästä kuvailusta...).


Liberty or Death


Ateljee Bar ja Royal Mojito, jota suosittelen lämpimästi


Cafe Esplanad ja herkkusämpylät


Primulassa oli hyvät eväät, mutta väittäisin että annokset oli jo vähän turhankin niukkia ja listalla yllättävän vähän vaihtoehtoja. Listan suppeus nyt ei ole synti kun vaihtoehdot olivat hyviä, mutta vaikken jättimäisten annosten kannalla olekaan niin kuitenkaan ei pidä joutua miettimään jäikö nyt nälkä vai ei. Maku siis kohdallaan, koko ei. Tilanteeseen sopiva miljöö  ja rentous tulivat tarpeeseen shoppailupäivän jälkeen ja suosittelenkin, kun mielessä on rento paikka ja hyvä simppeli ruoka.


Primula


Tattitäytettyä maissikanaa


Uunilohta


Suklaakakkua ja kinuskikastiketta

Kun kerrankin jälkkärille jäi tarpeeksi tilaa, herkuteltiin lopuksi suklaatuorejuustokakulla ja kinuskikastikkeella sekä portviinillä. Portti on muuten loistava jälkkäri ihan yksistäänkin, jos alkaa vatsa olla täysi kun jälkiruokaan tullaan.

Helsingin reissun ja yleisen laiskuuden lisäksi on onneksi saanut aikaiseksi itsekin vähän kokkailla. Äidin katkarapurisotosta innoittuneena tein Pinaattirisottoa, joka onnistui erinomaisesti. Passaa tosi hyvin sellaisenaan tai lisukkeeksi esimerkiksi kanalle.

idkuva

Pinaattirisotto
3-4 annosta

  • 2 sipulia

  • reilu nokare voita

  • 3 dl risottoriisiä

  • 1 pussi pakastepinaattia "kuutioina" (esimerkiksi Pirkka tai Apetit)

  • 2 dl valkoviinia

  • kasvisliemikuutio (Maggi FondCups tai Knorr Fond du Chef)

  • 2 dl ruokakermaa

  • 6 dl vettä

  • valkopippuria

  • suolaa

  • 50-100 g parmesania tai pecorinoa (huomattavasti parmesania edullisempaa) raastetttuna


Silppua sipuli oikein hienoksi ja kuullota kattilassa voissa. Lisää sekaan risottoriisi, pinaattikuutiot, valkkari ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Vesi lisätään pikkuhiljaa aina edellisen haihduttua, joten lisää ensimmäinen noin desin loraus. Keitä risottoa yhteensä noin 20 minuuttia riisipaketin ohjeen mukaisesti. Raasta juusto ja lisää se risottoon ja sekoita juuri ennen tarjoilua.

Älä keitä risottoa liian kauan, sillä sen ei pidä muuttua riisipuuroksi. Purutuntuman tulee säilyä jyvissä ja risoton rakenteen olla "vetelää". Risoton teko ei mitään ydinfysiikkaa kuitenkaan ole kuten yleisesti jostain syystä oletetaan, joten älä pelkää sen kokeilemista. Sitä paitsi jos se sattuu puuroksi muuttumaan niin huoli pois, hyvää se on kuitenkin!

Käykäähän muuten ideoimassa Vialle uusia (parempia!) valmisaterioita Makumaestro -kisassa Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti