
Kuva Tuomiojan Tarha
Tänään oli ruokalistalla tonnikalasalaattia salaattijuustolla ja kananmunalla terästettynä. Herra on taas vaihteeksi viikonlopun kalassa ja vain itselle viitsii harvemmin mitään kovin monimutkaista kokkailla.

Tonnikalasalaatti
yksi annos
- vihreää salaattia (Punainen Salanova, Rooman salaatti, Jääsalaatti jne.)
- 1 tomaatti
- 5 cm kurkkua
- purkki tonnikalapaloja vedessä
- 1 persikan puolikas säilykkeenä
- fetajuustoa tai salaattijuustoa (itse käytin Arla Apetina Vihreät oliivit ja valkosipuli -salaattijuustoa)
- 1 kovaksi keitetty kananmuna
- Majoneesia tai salaattikastiketta (esim Felix Perinteinen salaattikastike)
Kananmuna kiehumaan ja vihannekset kuutioiksi tai lohkoiksi. Valuta tonnikala, persikka ja salaattijuusto. Sekoita kulhoon isommalle porukalle tai asettele lautaselle. Päälle majoneesia tai kastiketta.
Silppuan kurkun salaattiin ja leivänpäälle yleensä juustohöylällä. Tarvittaessa puolitan siivut salaattiin. Näin tulee sopivaasti haarukkaan tarttuvia siipaleita, jotka ei kuitenkaan ole liian isoja järkäleitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti