8/11/2012

Tuhdimpi tonnikalasalaatti

Minulla oli näemmä melkoinen aukko sivistyksessä. Törmäsin tänään torilla keltaisiin vadelmiin, joita en ollut koskaan ennen nähnyt. Googlatessa huomasin, että eipä kyseessä mikään kovin eksoottinen herkku ollutkaan, vaan itse olen näemmä kaapissa kasvanut tämän asian suhteen. Ainakin paljon löytyi tietoa ja kuvia herkuista, joita marjasta oli tehty. Maku kuulema hieman persikkainen ja himpun punaista miedompi. Pitänee joku kerta ostaa ja maistaa, mutta väri ei ollut niin houkuttelevan näköinen punaiseen verrattuna, että olisi tällä kertaa mukaan tarttunut.


Kuva Tuomiojan Tarha

 

Tänään oli ruokalistalla tonnikalasalaattia salaattijuustolla ja kananmunalla terästettynä. Herra on taas vaihteeksi viikonlopun kalassa ja vain itselle viitsii harvemmin mitään kovin monimutkaista kokkailla.



 

Tonnikalasalaatti
yksi annos

  • vihreää salaattia (Punainen Salanova, Rooman salaatti, Jääsalaatti jne.)

  • 1 tomaatti

  • 5 cm kurkkua

  • purkki tonnikalapaloja vedessä

  • 1 persikan puolikas säilykkeenä

  • fetajuustoa tai salaattijuustoa (itse käytin Arla Apetina Vihreät oliivit ja valkosipuli -salaattijuustoa)

  • 1 kovaksi keitetty kananmuna

  • Majoneesia tai salaattikastiketta (esim Felix Perinteinen salaattikastike)


Kananmuna kiehumaan ja vihannekset kuutioiksi tai lohkoiksi. Valuta tonnikala, persikka ja salaattijuusto. Sekoita kulhoon isommalle porukalle tai asettele lautaselle. Päälle majoneesia tai kastiketta.

Silppuan kurkun salaattiin ja leivänpäälle yleensä juustohöylällä. Tarvittaessa puolitan siivut salaattiin. Näin tulee sopivaasti haarukkaan tarttuvia siipaleita, jotka ei kuitenkaan ole liian isoja järkäleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti