2/13/2012

Burgerisalaattia ja Stockmannin juhlavuosi

Kätevän Top100ruokablogit sivuston kautta bongasin viikonlopuksi reseptin Burgerisalaattiin. Poikaystävällä oli kuitenkin muita suunnitelmia ja hän antoi minulle tunnin aikaa pakata laukut ennen kuin hypättiin taksiin, suunnattiin lentokentälle ja Helsingin koneeseen. Jäi salaatit tekemättä...

Mutta oli loistava viikonloppu! Koko lauantaipäivä kierreltiin Punavuoren sisustuskauppoja ja löydettiin ihana matto keittiöön. Jotenkin onnistuttiin vieläpä kuskaamaan se kotiin käsimatkatavaroissa. Tokihan siellä paljon muutakin ihanaa kotiin olisi ollut, mutta tilaa oli laukuissa vähän rajallisesti. Harmittaa, että olin vissiin koko reissun kohtalaisen nälkäinen koska yksikään lautasellinen ei valokuvaan ehtinyt. Käytiin muun muassa sisustuskaupan ja kahvilan yhdistelmässä Mokossa, jossa kahviteltiin ja herkuteltiin ciabattalla ja lohileivällä. Lauantai-ilta vietettiin Teatterilla, josta on muodostunut ihan ehdoton suosikki. En turhan monessa baarissa tai yökerhossa ole Helsingissä edes ehtinyt käydä, koska tie vie Teatterille joka kerta. Se sisustus ja miljö!

Ja palataanpa sitten siihen Burgerisalaattiin:





Burgerisalaatti
3 annosta (tai 2 nälkäisen annosta)

  • 300 g naudan jauhelihaa

  • 2 rkl barbecue kastiketta (esim. HP BBQ Spicy)

  • 2 rkl ketsuppia

  • 2 rkl dijon sinappia

  • pieni ruukku friseesalaattia

  • 2-3 tomaattia

  • maustekurkku

  • pieni punasipuli

  • keltaista cheddaria raastettuna (näpit irti niistä sulatejuustocheddarviipaleista, juustotiskiltä löytyy Keltainen cheddar -nimellä palana parempaa, jota voi raastaa ja joka oli kilohinnaltaan halvempaakin)

  • 2-3 vaaleaa sämpylää


Paista jauheliha öljytyllä pannulla ja lisää kypsän jauhelihan sekaan ketsuppi, BBQ-kastike ja sinappi ja siirrä pois levyltä odottamaan. Revi friseesalaatti kulhoon ja pilko päälle tomaatti ja maustekurkku sekä punasipuli oikein ohuina viipaleina. Kaada hitusen jäähtynyt jauheliha tässä välissä salaatin sekaan. Leikkaa sämpylät kuutioiksi ja paistele voissa hitusen miedommalla lämmöllä ja lisää voita tarvittaessa. Leipäkuutioiden paistuessa raasta cheddar lämpimän jauhelihan päälle ja lopuksi kippaa leipäkuutiotkin salaatin sekaan.



Burgerisalaatin kanssa oli varattu perjantaille myös punkkua ja kuvassa veikeä korkkiruuvi. Lahja äidiltä viimejouluna ja kotoisin Helsinki 10:stä.



Muutama päivä sitten kolahti postiluukusta Stockan asiakaslehti, jossa teemana synttärijuhlavuosi. Tykkään kun ovat ottaneet teemaksi palvelut, kuten sisustuspalvelu, morsius- ja lahjapalvelu, Herkun ruokapalvelut sun muut, joita ei muista suomalaisista tavarataloista saa. Sääli vaan, että me suomalaiset taidetaan olla vähän laiskoja, arkoja tai pihejä tällaisia palveluita käyttämään, mutta sitä paremmalla syyllä niitä kannattaakin korostaa. Itsellä tulee Stockalle kannettua aika paljon euroja ihan sen takia, että kaupassakäynti on miellyttävä kokemus ja apua saa tarvittaessa. Juhlalehdessä kiinnosti myös Stockan historia sekä ruokaosaston herkut, kuten tavallista. Hyviä reseptejäkin näytti olevan!





Meillä tykätään portviinistä. Ja melkolailla kaikesta mihin sitä on laitettu. Tuota hilloketta täytyy ehdottomasti kokeilla joku viikonloppu kun herkutellaan juustoilla!

3 kommenttia:

  1. Hienoa kun lähtee reseptit kiertoon!
    Olipas sulle kiva ylläri järkätty!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vielä hyvästä reseptistä! Melkeen vois terveellisekski sanoa :D

    VastaaPoista
  3. [...] että vappuaattona töiden jälkeen saattaa laiskottaa sen verran, että hommasin vain ainekset burgerisalaattiin ja vappupäivälle parsakinkkupiirakkaan sekä raparperipiirakkaan. Ennen vappua kuolasin innoissani [...]

    VastaaPoista