2/09/2012

Brasilialaista ja Ilmaista

Viime viikolla käytiin Oulun keskustan Lidlissä ja kassojen jälkeen oli vastassa ylllätys. Ilmaista ruokaa! Pari laatikollista erilaisia pastakastikkeita ja kyltti "Saa ottaa". Ei ollut päiväykset menossa eikä pakkauksissa mitään vikaa, että olisivatko olleet valikoimasta poistumassa. Hienoa, että kauppa ei heittänyt niitä roskiin vaan mieluummin jakoi asiakkaille. Tietenkään jos meinaa bisnestä pyörittää tällaisesta ei voi tapaa ottaa, mutta tuli heti hyvä mieli kun tiesi että tällä kertaa menevät parempiin suihin eikä roskiin. Meillä syötiin siis pastaa:



Poikakaveri pyysi eilen tekemään jotain uutta ja jotain missä on riisiä. Kotikokista löytyi possuresepti Brasilian suunnalta. En pidä sitruunasta ruoassa, vähiten kalassa. Tähän possupataan se kuitenkin sopi kuin nenä päähän. Tykkään yleensä  myös enemmän pelkistettyistä mauista, joissa eri raaka-aineet ja maut erottaa hyvin toisistaan, mutta tämä makujen sinfonia oli ihan loistava! Sitruunaa ja pähkinää ja korianteria, nam.



Brasilialaista possua
4 annosta

Marinadiin

  • 400 g possunsuikaleita (arkena nopeasti kypsyvää filettä tai kinkkusuikaletta tai ajan kanssa paistia tms. hitaampaa)

  • 1 pienehkön sitruunan mehu

  • 2 kpl valkosipulinkynttä

  • ½ tl valkopippuria

  • 1 tl suolaa


Kastikkeeseen

  • 1 sipuli

  • 2 dl pähkinärouhetta (itse käytin cashew-, manteli- ja saksanpähkinärouhetta sekaisin, eli laittakaa kaapista kaikki jämät)

  • 2 dl paseerattua tomaattia

  • ½ dl makeaa chilikastiketta

  • 2 dl kookosmaitoa

  • ½ dl soijakastiketta

  • 1 tl fariinisokeria

  • 2 dl smetanaa

  • korianteria


Hienonna aluksi kulhoon valkosipuli ja lisää sitruunanmehu, valkopippuri ja suola. Suikaloi possu ja jätä kulhoon marinoitumaan 15 minuutiksi. Valmistele sillä välin muut ainekset eli silppua sipuli ja pähkinät (pehmeät pähkinät pilkkoontuvat veitsellä). Kun liha on maustunut, se ruskistetaan oliiviöljyssä sipulisilpun kanssa. Käytä korkealaitaista pannua tai kattilaa. Nostele liha kulhosta puristellen suurin osa marinadista pois - liian nesteen kanssa liha alkaa vain kiehumaan pannulla eikä saa kaunista väriä. Kaada loppu marinadi pannuun kun liha on ruskistunut. Lisää myös loput ainekset smetanaa lukuunottamatta. Kuivattu korianteri lisätään myös tässä vaiheessa, tuore vasta viimeisenä. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia ja keitä sillä välin kaveriksi riisit tai perunat. Ennen tarjoilua sekoita mukaan smetana ja tuore korianteri. 

Scandinavian Design Centerissä on edelleen ihania keittiö- ja kotitarvikkeita hyvillä alennuksilla! Ja Harrop & Pennyllä muuten vain suloisia ja edullisia keittiöasioita. Käykää kurkkaamassa!


Harrop & Penny mittalusikat

2 kommenttia: